Jeg vil bli kontaktet


Tiårsjubileum: Gratulerer med dagen til Kjetil i Oslo og Geir i Stavanger!

Publisert: 3 juni 2014

1 Oslo og Stavanger kontoreneI en arbeidshverdag som hele tiden handler om frontruten kan det av og til være greit å unne seg en titt i bakspeilet. Tid for historietime, facts coming! I dag er det ti år siden Webstep etablerte kontor i Oslo, med Kjetil Bakke Eriksen som daglig leder, fra salgsdirektørjobben i Norske Systemarkitekter. «Welcome to hell»,  fikk vi som tilbakemelding på nettet som advarsel mot det tøffe oslomarkedet. Ti år etterpå består Webstep i Oslo av mer enn 170 ansatte fordelt på fem avdelinger som hver dekker sine tjeneste- og teknologiområder. Kjetil Eriksen (øverst på bildet), hadde med seg Gerhard Furnes i arbeidet med å få på plass avdelingen gjennom rekruttering av riktige ansatte. Kjetil har siden den gang entret konsernsjefstillingen og overlatt roret for den opprinnelige avdelingen til Terje Orvedal. 2004 var dessuten et friskt år der mye skjedde. Geir Hindenes (nederst på bildet) startet opp i Webstep i Bergen, fikk med seg en regnfull høst, før han i 2005 fløy til Stavanger og etablerte Webstep der også.

Fra en til fem avdelinger
Den opprinnelige osloavdelingen seilte i starten under Webstep Consulting-flagg. Når markeds- og konsulentgrunnlaget  var til stede for å skape styrke på nye områder, har de nye avdelingene opplevd at denne «moravdelingen» har gitt dem god starthjelp gjennom at egne ansatte har meldt overgang til ny avdeling. I dag er konsulentene samlet under Webstep i Oslo-flagg, men organisert i egne, nære enheter, der Webstep Fokus samler .Net-kompetansen, Innsikt tar seg av Business Intelligence, Partner har prosjekt- og testledere, mens Webstep Basis er siste skudd på stammen, med konsulenter på IT-infrastruktur. Moravdelingen har funnet fram det stolte flagget fra oppstarten, det med Webstep Consulting, og fremdeles med java som viktigste teknologiske grunnmur. Tiårsjubileet skal feires på avdelingens årllige utenlandstur som denne gangen går til Lisboa, i god tradisjon sammen med «bedre halvdeler».

Les om forberedelser til oppstarten – i Computerworld fra 2004!

Bygget Stavanger fra scratch
Geir Jaathun Hindenes startet opp Webstep etter nyttårshopprennet i 2005, og debuterte som «optimistisk ny i Stavanger», i Stavanger Aftenblad» samme dag som han satt nøkkelen i døren til et kontor-krypinn i Stavanger sentrum. Sammen med Knut Arild Andersen, nedflydd fra bergensavdelingen, fikk de utrettet en hel del fra det kontoret. Knappe ti år etter, nærmer Webstep seg 50 ansatte ved kontoret på Forus, de har opparbeidet seg en flott kundeportefølje og betydelig tillit i Stavanger. I god Webstep-tradisjon har Stavanger også påtatt seg fadderskap for Websteps nye Kristiansand-avdeling, som etter oppstart i februar i år, har kommet godt i gang med rekrutteringen.

Næringsutvikling på høyt nivå alt dette. Og i dag kan vi ta hatten av for Kjetil Eriksen, for Webstep i Oslo og for Geir i Stavanger – med kolleger. Og det gjør vi!  Hipp, hipp!