Jeg vil bli kontaktet


Great Place to Work 2015: Webstep til topps for tredje år på rad

Publisert: 20 mars 2015

Webstep #1 i Great Place to WorkFor tredje år på rad topper Webstep kåringen av Great Place To Work Institute Norge sin arbeidslivsundersøkelse. De to siste årene i klassen for de største selskapene med +250 ansatte.
– Svarene fra våre egne ansatte har sendt oss til norgestoppen i tillit, stolthet og fellesskapsfølelse, sier en stolt konsernsjef i Webstep, Kjetil Bakke Eriksen, som forklarer tre strake topplasseringer slik:

Ubyråkratisk!
– Vi er en ukomplisert og resultatorientert bedrift, med en flat og handlekraftig organisasjon, der tillit mellom ledere og medarbeidere er nøkkelen. Når våre egne ansatte bekrefter dette gjennom en grundig og upartisk undersøkelse, tredje år på rad, er vi ydmyk og stolt, sier han.

Bakke Eriksen mener at det er helt spesielle forhold som har gjort det mulig å holde seg på toppen selv etter vekst med mer enn 200 medarbeidere de siste to-tre årene.

Hva trigger flinke folk?
– Webstep er satt opp som svar på spørsmålet om hva som skal til for at flinke folk skal trives på jobb. Svaret er systematisk arbeid for hele tiden å sikre at vi har gode kolleger, gode oppdrag, faglig utvikling og godt miljø. I tillegg rekrutterer vi medarbeidere med sterke faglige profiler og velutviklede sosiale antenner. Da fungerer kollegiet vårt og da fungerer vi optimalt ute hos kundene våre også. Og så involverer vi våre ansattes feller og familier i alle sosiale arrangementer. Det gir en helt spesiell føelse når alle vi på jobb kjenner alle små og store hos alle der hjemme, sier Webstep-sjefen.

Great Place to Work-instituttet imponert

Noe av de mest oppsiktsvekkende med at Webstep har lykkes så godt på arbeidsmiljø, er at de tre førsteplassene sammenfaller med en vekst på mer enn hundre medarbeidere i selskapet på to år, noe som normalt betyr byråkratisering og mindre frihet. Dette har Webstep unngått mener Bakke Eriksen, og får støtte fra Partner i Great Place to Work Norge, Jannik Krohn Falck:

– Webstep har tidoblet antall ansatte på de siste ti-tolv årene, fra et tredvetalls til 350 ansatte i Norge. Samtidig har de beholdt tilliten til at enkeltavdelinger må ha høy grad av selvstyre og beslutningsmyndighet innenfor rammene av selskapets operasjonsmodell. Dermed klarer de å kombinere det store selskapets styrke med de små enheters dynamikk. Dette er imponerende og er med og forklarer en trippelseier over tre år, sier Krohn Falck.

Dette er Great Place to Work Institute: 

  • Great Place to Work Institute kårer de beste arbeidsplassene i 49 land i verden gjennom medarbeiderundersøkelser som omfatter 12 millioner medarbeidere i 6000 virksomheter.
  • Undersøkelens kunnskap, innsikt og erfaringer brukes som grunnlag for blant annet å påvise sammenhenger mellom medarbeideres opplevelse av tillit, stothet og fellesskapsfølelse på den ene siden og virksomheters evne til å lykkes i å nå sine mål på den andre.
  • For mer informasjon om undersøkelsen, se instituttets nettside

Nysgjerrig på å jobbe her?

Bruk kontaktskjema til venstre – velg din by!

Les mer om å jobbe her

Se saken i Aftenposten