Jeg vil bli kontaktet


Karbo & Insulin-app på iPhone og Android

Publisert: 26 november 2013

Karbo&InsulinAppDet enkle er ofte det beste. Nå kan diabetikere enkelt skaffe seg oversikt over sammenhengen mellom matretter og insulindioser, rett fra mobilen. Den enkle appen, som er tilgjengelig både for iPhone og Android, er utviklet av Webstep på oppdrag fra Norsk Diabetikersenter og gir en lettfattelig og bildebasert oversikt over karbomengde  og ulike matretter – en sammenheng diabetikere er avhengig av for raskt å kunne beregne sine insulindoser.

Etterspurt app
– Appen har vært etterspurt, sier Kari Saxegaard, klinisk ernæringsfysiolog ved norsk Diabetikersenter, på Diabetesforbundets nettsider. – Det har i flere år vært undervist om karbohydratvurdering i forhold til insulindosering til måltider for personer med diabetes type 1. Denne appen er først og fremst beregnet på de med diabetes type 1, og som har behov for mer kunnskap om karbohydrater for å dosere riktig mengde insulin. Men appen kan også være til nytte for personer med type 2 som bruker insulin, forklarer Saxegaard i saken «Ny app hjelper deg med å telle».

Skaff deg appen for Iphone

Skaff deg appen for Android

Norsk Diabetikersenter har fått sponsormidler til utviklingen fra Rubin Medical, My Life og Accu-Chek som partnere i prosjektet. Yvonne Sohlberg har vært Websteps kontaktperson inn mot egne utviklere, og hun har fått svært gode tilbakemeldinger fra brukerne.

Kjapt til tusen
5 dager etter lansering hadde appen mer enn tusen nedlastinger. Diabetikere jubler for appen som bidrar til å gjøre hverdagen enklere. Den er visuell gjennom bilder av matrettene og muliggjør søk. 1.0 – versjonen er klar, med potensial for videre utvikling, sier hun, og understreker at appen ikke er grensesprengende avansert, men svært, svært  nyttig for diabetikerne.  –  Og vi har dyktige konsulenter som kan bygge tung funksjonalitet inn i apper også, både denne og andre, smiler Yvonne Sohlberg. – Det er bare å kontakte oss, sier hun.