Jeg vil bli kontaktet


Oslo, 4. oktober fra 16:30 – Åpen fagkveld Behavior Driven Development

Publisert: 19 september 2012

Webstep Fokus åpner dørene for venner av huset, både fra forretningssiden og utviklersiden, til åpen fagkveld torsdag 4.10. Sted og tid? Lilleakerveien 8 – fra 16:30.

Tema er Behavior Driven Development (BDD), der vi har mye nyttig og samlet kunskap høstet gjennom mange kundecaser. Det vil bli servert mat og drikke i forkant av arrangementet, og vi fortsetter det sosiale utover kvelden.

Fra TDD til BDD
I mange år har vi i Webstep drevet med testdrevet utvikling (TDD). Dette har gitt svært rask tilbakemelding på at koden vår fungerer, at den gjør det den skal på et lavt detaljnivå og det har sikret oss rask tilbakemelding på om ting fungerer eller ikke. Over tid kan vi også bruke testene til regresjonstesting av koden vår.

Fra 16:30 denne oktoberettermiddagen og -kvelden skal vi først gi en introduksjon til BDD, deretter fortelle hvordan vi har brukt BDD i forskjellige prosjekter og hvordan det har hjulpet oss å bli flinkere i å kommunisere med kundene våre og til å lage bedre software til en billigere penge. Vi skal også fortelle litt om verktøy for å komme i gang.

Meld deg på!
Testdrevet utvikling har forbedret mange kodebaser rundt omkring, men gjør ingen forsøk på å forbedre kommunikasjonen mellom utviklere og forretningssiden. Her kommer Behavior Driven Development inn. Ved å fokusere på språk og brukerhistorier i testene, gjør BDD at vi sammen med forretningsiden kan få en bedre forståelse av hvordan programvaren vi lager skal fungere.

Foredragene vil først og fremst være konseptuelle og forretningsorienterte, så dette passer både for utviklere og de som berører IT prosjekter på andre måter. Påmeldinger kan sendes til  Kjell Ljøstad innen tirsdag 2/10.