Jeg vil bli kontaktet


Promaps nominert til årets teknologibragd

Publisert: 13 januar 2014

Promaps-illustrasjonEn av våre mangeårige og spennende oppdragsgivere, Goodtech, er nominert til Teknologibragden 2013 for simuleringsverktøyet Promaps Online, utviklet i samarbeid med Statnett og med dyktige websteppere på plass i utviklerteamet.

Promaps er et verktøy som kan forutse sannsynligheten for feil i kraftsystemer; et verktøy for sanntidsberegning av risikobildet i kraftnettet som lar kraftselskapene reagere på feil i nettet før strømbruddet skjer. Teknologien beregner risikoen ved jevnlig å mate detaljert sanntids- og historisk informasjon om driften av kraftnettet inn i en matematisk algoritme. Løsninger har åpnet helt nye muligheter for et proaktivt driftsmønster på kraftnettet, lavere driftskostnader og redusert risiko for mørklegginger. Seks ganger i timen beregner systemet risiko og kostnader for hele det norske kraftsystemet, og mye godt tankearbeid har ledet fram til det imponerende resultatet. Dette er et sant lite eventyr av en IT-løsning.

Les om nominasjonen i Teknisk Ukeblad her 

– Jeg er kjempeglad, overraska og veldig stolt for å bli vurdert etter så mange år. Det henger virkelig høyt, sier Arne Brufladt Svendsen, Senior Power System Engineer i Goodtech og Goodtechs prosjektleder på Promaps, til TU. – Alle fra Webstep har gjort en glimrende jobb i dette prosjektet, sier han, når Webstep ringer for å gratulere med den høythengende nominasjonen, på tips fra Ingrid Honve som er webstepper i entusiastisk arbeid med løsningen.

– Vi har laget et produkt som vi er først i verden med – og vi er litt forut for vår tid, sier Svendsen i forbindelse med nominasjonen i Teknisk Ukeblad 9. januar. I Webstep stiller vi oss blant gratulantene til den høythengende nominasjonen og anbefaler alle å stemme fram Promaps, Goodtech og Statnett via Teknisk Ukeblads nettsider.

Bli med og stem fram Promaps her! 

Illustrasjonsbildet, lånt fra Goodtechs egen montasje, viser de sentrale personene i utviklingen av Promaps: Jakob Eman, Trond Tollefsen Lars Madsen, Martin Groh, Kristjan Pall Petursson, Arne B. Svendsen (nest øverst til venstre), Yngve Aabø, Ingrid Honve, Øyvind Tjærvaag, Jarle Midtbø, Tørris Digernes, Espen Harlinn, Timothy Steven Dwyer. Ingrid er i oppdrag hos Goodtech i dag, mens Lars Madsen og Jarle Midtbø begge var websteppere da de jobbet på løsningen. 

Les mer om Goodtech her