Jeg vil bli kontaktet


Sjekk Websteps knallsterke TOGAF-lag!

Publisert: 16 september 2014

TOGAF-illustrasjonDen siste uken har tre av våre konsulenter sertifisert seg som TOGAF enterprise arkitekter, et godt påskudd til å presentere dette viktige kompetanseområdet til alle som kan ha glede av å vite om TOGAF – og de webstepperne som håndterer det! Tor Aasmund Sevilhaug og Are Hoel hos Webstep Basis, sammen med Nils-Petter Tveranger hos Webstep i Bergen, er siste trekløver ut. Men de er ikke de eneste. Stephane Erbrech, Øystein Monsrud Arneson, Eirik Mangseth, David Lindblad og  Stig Hjelmeland, er allerede TOGAF-sertifisert, med alt det har å si av trygghet og muligheter for kundene våre og fagmiljøet vårt.

Men hva er TOGAF?
TOGAF er forkortelsen for The Open Group Architectural Framework, det er et åpent rammeverk for enterprise arkitektur, utviklet og vedlikeholdt av The Open Group Architecture Forum, og det er nå inne i versjon 9,1 – med datering 2011. Dokumentasjonen er fritt tilgjengelig og første versjon kom ut i 1995, opprinnelig basert på det amerikanske forsvarets rammeverk TAFIM (Technical Architecture Framework for Information).

TOGAF er basert på erfaring fra mer enn 300 selskaper
TOGAF kan brukes for å utvikle mange forskjellige typer arkitekturer, gjerne sammen med andre rammeverk, og det kan skreddersys for bestemte virksomheters behov.  TOGAF prøver å være uavhengig av leverandør, teknologi og verktøy, rammeverket videreutvikles hele tiden og man kan selv delta i utviklingsarbeidet. Ulikt andre rammeverk får vi i TOGAF beskrevet hva som skal inngå i en enterprise arkitektur og hvordan vi kommer dit. Både reisebeskrivelse og hva du må ha i kofferten med andre ord.

Hvordan bringer dette verdi for deg som kunde?
Enterprise arkitektur er en del av veikartet for hele virksomheten og arkitekturen er der for å støtte forretningsmål og strategier. God enterprise arkitektur kan gi mer effektive forretningsprosesser og IT prosesser, bedre avkastning på eksisterende investeringer, redusert risiko for fremtidige investeringer og gi deg raskere, enklere og billigere innkjøp. Og det er jo ikke småtteri. Tar  du med deg ulempene ved ikke å benytte seg av enterprise arkitektur også, er du raskt noen skritt nærmere å gjøre bruk av den.

– Konkurranseevnen reduseres og gode tanker og forretningsmodeller har en tendens til å ramle fra hverandre eller ikke la seg realisere på grunn av mangler eller begrensninger i underliggende arkitektur. Det kan fort bli som å bygge en timillioners villa uten grunnmur, og det bør man ikke gjøre, forteller Tor Aasmund Sevilhaug, som altså er en av webstepperne som gjennom sin sertifisering har skaffet seg og Webstep økte muskler i arbeidet med å operasjonalisere forretningsstrategier ute hos kundene våre.  – Når alternativet som regel betyr høyere direkte og indirekte IT-kostnader og redusert evne til å styre virksomheten, skulle ikke valget bli så vanskelig, understreker Yngve Kristiansen, som leder Webstep Basis, som kan skilte med to av de nysertifiserte TOGAF-arkitektene.

Kontakt med disse flotte kollegene våre kan bringe deg ett skritt nærmere realisering av betydelige verdier i virksomheten din. Start gjerne med en telefon til Webstep Basis-sjef Yngve. Han er klar.

Faktainformasjon basert på
Dataforeningens informasjon om TOGAF