Jeg vil bli kontaktet


Stor oppslutning om åpen BDD-fagkveld i Trondheim

Publisert: 17 januar 2013

Torsdag 17. januar er det klart for «Åpen Fagkveld med Webstep» i Trondheim. Tema er Behavior Driven Development i praksis og oppmerksomheten rettes mot Webstep-erfaringer fra flere kundecaser. I god kunnskapsdelingsånd åpner Webstep dørene for kunder, og siden innleggene først og fremst er konseptuelle og forretningsorienterte, passer det bra både for utviklere og deltakere som berører faget fra forretningssiden. Kveldens foredragsholdere er Anders Walla, Thomas Bruusgaard og Gaute Magnussen. Arrangementet er fulltegnet og nesten tredve interesserte fra sterke kundemiljøer deltar, i tillegg til Websteps egne.

I mange år har vi i Webstep drevet med testdrevet utvikling (TDD). Med testdrevet utvikling har vi fått svært rask tilbakemelding på at koden vår fungerer, at den gjør det den skal på et lavt detaljnivå og vi får veldig rask tilbakemelding på om ting fungerer eller ei. Over tid kan vi også bruke testene til regresjonstesting. Testdrevet utvikling har forbedret mange kodebaser rundt omkring, men gjør ingen forsøk på å forbedre kommunikasjonen mellom utviklere og forretningssiden. Her kommer Behavior Driven Development (BDD) inn. Ved å fokusere på språk og brukerhistorier i testene, gjør BDD at vi sammen med forretningssiden kan få en bedre forståelse av hvordan programvaren vi lager skal fungere.

På denne fagkvelden skal vi først gi en introduksjon til BDD, deretter fortelle hvordan vi har brukt BDD i forskjellige prosjekter, hvordan det har hjulpet oss å bli flinkere i å kommunisere med kundene våre og hvordan det har hjulpet oss i arbeidet med å lage bedre software til en rimeligere penge. Vi skal også fortelle litt om verktøy for å komme i gang.

Arrangementet kjøres på Britannia Hotel. Har du spørsmål til arrangementet, BDD eller Webstep i Trondheim, ta en prat med vår egen Ketil Ingebrigtsen.

Illustrasjon, faksimile Technarchic