Jeg vil bli kontaktet


Webstep beste norske arbeidsplass for annet år på rad

Publisert: 18 mars 2014

Webstep Kjetil Eriksen - Avis (1)Webstep ble i kveld kåret til beste norske arbeidsplass blant de store bedriftene; virksomheter med mer enn 250 medarbeidere. Dette er andre strake førsteplass på to år og skjer direkte etter at Webstep klatret opp blant de største virksomhetene. Great Place to Work Institute Norge står bak den norske delen av verdens største medarbeider-, kultur- og lederpraksisundersøkelse, og har hatt oppdraget å analysere og rate 169 norske bedrifter, med mer enn 26.000 ansatte i årets undersøkelse. På verdensbasis analyseres arbeidsplasser med mer enn 11 millioner medarbeidere i over 60 land.

Les om oss i:
Aftenposten   Fedrelandsvennen  Aftenbladet (Faksimile)
Computerworld   Trønderbladet

 – Kjempestolt på vegne av oss alle
Vi er kjempestolte og ikke minst ydmyke. Det er våre egne som har sendt oss helt øverst på pallen. Dette er to strake seire og det i en situasjon der vi har klatret en klasse opp, til de største, norske bedriftene, sier konsernsjef i Webstep, Kjetil Bakke Eriksen (bildet), som konstaterer at Webstep har Microsoft og Steria bak seg på listen over de beste store selskapene. 

– Noe av de morsomste er at vi har vokst avdeling for avdeling over tid, steg for steg, uten at dette har gått ut over tilliten mellom oss medarbeidere. Tvert i mot har vi forbedret oss sammenliknet med oss selv i fjor – og benchmarket mot alle andre. Vi snakker mer tillit i form av ytterligere rettferdighetsfølelse, gjensidig respekt og opplevelse av troverdighet – og vi har målt høyere grad av stolthet og større fellesskapsfølelse. Vi jobber bevisst med disse tingene og nettopp derfor føles dette helt fantastisk. Når vi topper listen under vekst,  lykkes vi dessuten med å skape et herlig sted å arbeide for stadig flere, sier en stolt konsernsjef, Kjetil Bakke Eriksen.

 Perspektivskifte mener Great Place to Work Institute
Jannik Krohn Falck er ansvarlig for kåringen av Norges beste arbeidsplasser, som baseres på en omfattende kulturanalyse i tillegg til medarbeiderundersøkelsen. Han mener årets undersøkelse vitner om et perspektivskifte
 – Årets undersøkelse viser et perspektivskifte både internasjonalt og nasjonalt. Stadig flere norske ledere viser en genuin tro på at de rette medarbeiderne i seg selv fører til lønnsomhet og innovasjon, og ikke motsatt. Da prioriterer de også deretter – vi ser stadig flere bedrifter bruker tid og ressurser på å skape tillit og bygge gode relasjoner internt, sier Jannik Krohn Falck i Great Place to Work Norge. Kjetil Bakke Eriksen kvitterer med at dette er implementert i Webstep, noe både medarbeidere og selskap nyter godt av. 

Ansvar og myndighet ut i organisasjonen
– Vi tror at en viktig del av årsaken til at vi er kåret til Norges beste arbeidsplass blant store selskaper, er at vi har satset på frihet og stort handlingsrom for den enkelte avdeling, ikke regler, kontroll og metermål. Vi dytter ansvar og beslutningsmyndighet ut til avdelingene. Det gjøres med blankpolert tillit, kombinert med forventningen om utøvd lederskap fra alle. Dette ser vi utløser en positiv kraft og energi, og det har skapt vekst for selskapet vårt, avslutter Eriksen.