Jeg vil bli kontaktet


Webstep eneste norske på topp 10 blant Europas beste arbeidsplasser

Publisert: 6 juni 2014

GPTW_WebsakGreat Place to Work Institute kåret torsdag kveld, 5. juni, de beste europeiske virksomhetene i instituttets globale arbeidslivsundersøkelse. Kåringen fant sted under et arrangement på Parco del Principi Grand Hotel i Roma. Dette er tolvte gang listen over de 100 beste bedriftene i denne undersøkelsen offentliggjøres. Instituttet har i år undersøkt 2330 europeiske virksomheter og kartlagt deres score på tillit mellom medarbeidere, og på stolthet og fellesskapsfølelse. Våre venner i Microsoft vant den internasjonale finalen for de multinasjonale selskapene, mens Webstep var beste norske selskap og deltok i klassen opp til 500 ansatte.

– Denne undersøkelsen er en syretest. Anonyme svar åpner for brutal ærlighet, og drømmer og realiteter kan skille lag når ønsketenkning fra ledelsen møter harde fakta fra medarbeiderne. At vi kåres til Norges beste arbeidsplass viser samsvar mellom drøm og virkelighet – og det er en god følelse, sa Kjetil Bakke Eriksen (t.h), administrerende direktør i Webstep da Webstep gikk helt til topps  i den norske delen av undersøkelsen, foran Microsoft og Steria. Han er ydmyk og takknemlig når han konstaterer at Webstep også i år er på topp 10-listen. – Vi er stolte, klart vi er det. Dette betyr mye for oss. og resultatet er en tilbakemelding fra egne ansatte, uten filter, sier Eriksen.

Den tidligere arbeids- og sosialministeren i Italia, Enrico Giovanni var blant innlederne på kveldens arrangement. I sin tale og gratulasjon til deltakerne, vektla den tidligere ministeren, nå professor i økonomi ved universitetet i Roma, at tillit i arbeidslivet er en av de kritiske forutsetningene for et vellykket og bærekraftig europeisk arbeidsliv og for de europeiske samfunnene.

I tillegg til Webstep som ble først blant de norske selskapene med sin syvendeplass, tok Bouvet 17. plassen i klassen selskaper over 500, mens Eiendomsmegler 1 Midt-Norge tok 26. plass og Umoe Consulting 34.plassen i Webstep sin klasse. Mnemonic tok 39. plassen blant de norske. På kveldens arrangement var Webstep representert ved kommunikasjonsdirektør  Arnt R Aasen (t.v) og forretningsutvikler i Webstep, Anders Løken (bak ), i tillegg til Kjetil Bakke Eriksen.

Slik virker undersøkelsen og kåringen: 

  • Medarbeidernes mening er grunnlaget når Great Place to Work kårer de beste arbeidsplassene
  • Kåringen baseres på en medarbeiderundersøkelse som består av 58 påstander innenfor fem hovedområder; tillit – målt gjennom grad av opplevd troverdighet, respekt, rettferdighet, samt opplevelsen av stolthet og følelsen av fellesskap.
  • Det gjøres også en kulturanalyse av virksomhetene, der praksiser og policyer gjennomgås og vurderes.
  • I den norske delen av undersøkelsen var 169 virksomheter med til sammen mer enn 26.000 medarbeidere nominerte til kåringen avNorges beste arbeidsplass