Jeg vil bli kontaktet


Webstep gratulerer Politiet med nytt alarmsystem

Publisert: 9 april 2013

3. april fikk politiet nytt alarmsystem i kjølvannet av det som sviktet i forbindelse med 22. juli. VG var til stede da det nye alarmsystemet ble lansert ved operasjonssentralen til Søndre Buskerud politidistrikt i Drammen, og ble imponert av det de så. Fra en fiktiv ransmelding ble sendt, tok det bare sekunder før alarmen lyste på samtlige PCer i operasjonssentralen.

Alarmen var umulig ikke å oppdage, i  følge VG, som siterer en tydelig fornøyd Sture Martin Vang, fungerende avdelingsdirektør for politiberedskap og krisehåndtering i Politidirektoratet.  Han mener politiet har fått et robust og brukervennlig system som vil styrke politiets evne til å varske og alarmere hverandre.

Se hele VG-saken og VGTV-innslaget

I Webstep sender vi gratulasjoner til alle involverte – og særlig til Politiets Data- og Materielltjeneste sin prosjektleder Gry Lundiin. Samtidig takker vi for tilliten til Websteps konsulenter i prosjektet. Åse Camilla Kirsebom har vært i systemarkitekt i forprosjektet og scrummaster  i hovedprosjektet. Monica Bache har vært delprosjektleder i hovedprosjektet. Og så stikker vi ikke under en stol at vi er stolte av å få  være med og utvikle et system som har så stor betydning  for oss alle. Gratulerer!

Slik virker det nye systemet: 

  • Riksalarm til samtlige politidistrikter og særorganer i Norge.
  • Distriktsalarm til nabo-politidistrikter og eventuelt ett eller flere særorganer.
  • Riksvarsling til samtlige politidistrikter.
  • Distriktsvarsling  til nabodistrikter og eventuelt særorganer.(Faksimilebilde VG TV)