Jeg vil bli kontaktet


Webstep hovedsponsor for eneste skandinaviske VM-lag i First Lego League!

Publisert: 9 mars 2015

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 22.08.30Robo Mech fra Lone skule i Bergen skal representere Skandinavia i First Lego League-arrangementet Robo Mech World Class APOC i Sydney 10. – 12. juli 2015. Dette er uoffisielt VM og og laget deltar i konkurransen som eneste skandinaviske lag.

Foto: Faksimile BA

– Ett eneste lag fra Skandinavia – av de 865 som finnes her – reale lokale helter og midt i vårt felt med læring og bruk av teknologi. En rask spørreundersøkelse blant alle ansatte, massive heiarop og Webstep i Bergen var hovedsponsor for Robo Mech sin VM-satsing, sier Webstep-lederne Inge Ådland og Joar Krohn.

Se innslag på NRK   Se innslag i Bergensavisen

First Lego League (FLL) er en kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, første gang arrangert i år 2000. 265.000 barn fra 80 land deltok på verdensbasis i 2014.  Formålet med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap.

– Formålet med arrangementet er å auka interessa for teknologi og vitskap. Kvart år kjem eit nytt og inspirerende oppdrag med eit samfunnsrelevant tema. I oppdraga fins ingen fasitsvar. Laga må bruka eigen kreativitet og skaparevne for å løysa oppdraget. First Lego League-prosjektet er eit kraftfullt verktøy i forhold til læring. Gjennom samhandling og ansvarsdeling, gjennom utprøving av idear, som igjen gir nye og betre idear, lærer born nyttige prosessar for framtidig samfunnsutvikling, sier laglederne Trond Skutlaberg og Runar Eikhaug.

– Et perfekt formål å støtte for oss. Flinke og nysgjerrige teknologer, ideutvikling, kunnskapsdeling, innsats, guts og humør. Vi heier fram Erlend- Sondre- og Harald Skutlaberg, Simon Almelid samt Håvard og Vegard Eikhaug; Team Robo Mech. Og vi gjør det garantert med hele Bergen i ryggen, sier websteplederne.