Jeg vil bli kontaktet


Webstep-julegave til Kolibriprosjekt i Brasil

Publisert: 22 januar 2010

Tradisjonen tro velger Webstep å støtte et godt formål i førjulstiden. I år er det Children at Risk Foundation (CARF) som mottar julegave fra Webstep. Denne kommer i form av penger som finansierer de første PCene i et et nytt IT- og kommunikasjonssenter for ungdom i slummen – Favelaen – i São Paolo, Brasil. (Foto © Gregory Smith)

Entusiasme i Saõ Paolo

– Gaven ble mottatt med stor entusiasme, forteller daglig leder Sigve Fjeldtvedt i Children at Risk Foundation. – I São Paulo er vi nå i gang med bygging av et nytt senter i favelaområdene – områdene med slum og brakkebebyggelse i utkanten av storbyen. Dette skal bli et kommunikasjonssenter hvor særlig ungdommene i Kolibri-prosjektet skal få opplæring og kunnskap innenfor  fagfelt som lyd- og bildeproduksjon, data/IT, grafisk design, radio- og avisproduksjon. Senteret vil gi et pedagogisk tilbud innen media og kommunikasjon som i dag ikke eksisterer for ungdommer i periferien i São Paulo. Tradisjonelt er den fattige befolkningen i disse områdene kun passive mottagere på dette området. Nå snur vi på dette og lar dem bli produsenter og vi er sikker på at dette blir et spennende prosjekt når senteret åpner våren 2010, forklarer Fjeldtvedt .

God tradisjon

– Pengene fra Webstep skal brukes til innkjøp av de første PCene til senteret og vi er glad for å kunne hjelpe til.  I Webstep har vi gjort det til en tradisjon å gi penger til gode prosjekter i den tredje verden som et alternativ til jule-oppmerksomheter til kunder og samarbeidspartnere, forklarer administrerende direktør Kjetil Eriksen, som på linje med kolleger i alle Webstep-byene: Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, har opplevd at denne tradisjonen blir godt mottatt:

– Vi har utelukkende fått positive reaksjoner. Det blir oppfattet som en god måte å ønske god jul på, understreker han.
Se mer informasjon om Kolibriprosjektet og Children at Risk Foundation