Jeg vil bli kontaktet


thumb_erik 2

Erik Bolin

Seniorkonsulent
Webstep Partner, Oslo


+47 952 15 765
http://www.webstep.no Cell +47 952 15 765

Last ned vCard

Erik kom til Webstep Partner i februar 2016 med 25 års erfaring av IT-relatert virksomhet. Han har jobbet med store deler av verdikjeden fra anskaffelser (systemer, outsourcing, lisenser, forvaltning- og utviklingavtaler), kravspesifisering, business case, implementering av løsninger, etablering av forvaltning og utviklingsenheter samt rekruttering.

Erik har solid erfaring fra endringsledelse, både som linjeleder og program/ prosjektleder. Siden 2002 har Erik har ledet et flertall komplekse IT endringsprosjekter som intern prosjekt/programleder og kjenner godt til hvordan man skaper en effektiv og produktiv prosjektgruppe bestående av interne og innleide medlemmer.

I rollen som IT sjef/direktør har Erik gjennomført en rekke anskaffelsesprosesser og har hatt ansvaret for omfattende leverandørkontakter, Han kjenner godt til de fleste av standardavtalene som brukes for norske IT-anskaffelser (Statens standardavtaler for forvaltning og utvikling, PS2000, IKT-Norge standardavtale). Sourcing og etablering av IT strategier er andre fagfelt som Erik har god erfaring fra. Erik har mer enn 13 års erfaring fra finansbransjen og kjenner godt til hvordan IT kan støtte finansielle digitale prosesser og «compliance» med de regulativ krav for Bank og Finans segmentet, f eks Basel II, Emir og IKT forskriften for Finans og Bank.

Kombinasjonen av arbeidslivserfaring som linjeleder og prosjektleder gjør Erik til en solid prosjektleder som både kan lede store programmer samt mindre leanprosjekter. Han har erfaring av prosjektstyring og programledelse både via klassisk fossefall og smidig utvikling metodikk. Erik arbeider strukturert og målrettet samt har en overordnet teknisk erfaring og forståelse. Han har med sin arbeidskapasitet og evne til å jobbe smart, skapt solide resultater i de prosjekt han har ledet. Som leder er Erik opptatt av at prosjektets mål er vel forankret og forstått i prosjekt- og, styringsgruppen samt i organisasjonen som berøres av prosjektets leveranser. Han er også opptatt av ressursene rundt seg utvikler seg faglig og derved kan ta nye roller eller mer ansvar. Erik oppfattes av tidligere kolleger som en ambisiøs, engasjert og pliktoppfyllende medarbeider. Erik har sertifisering i PRINCE2 Foundation og ITIL Foundation.