Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Unngå fallgruver på skyløsninger!

– Vårt svar har vært å bygge opp et Center for Excellence på sky. På den måten har vi skapt kompetent leveransekapasitet og muligheten til å utrette mye for mange, forklarer Websteps Amazon Web Services-arkitekt Anders Bjørnestad. I følge Bjørnestad har vi bare sett begynnelsen. Nå er det mange kunder som rører på seg, forteller han. – Det er oppløftende, men det betyr også at det er flere som står i fare for å tråkke feil.

40 til skyfrokost

Midt i varmebølgen i Oslo for noen dager siden valgte 40 webstepkunder å prioritere kunnskapsfrokost på skyen. Webstep bød på kunnskap rundt skysikkerhet, skalering og elastisitet. Webstepkunde og Norges største aktør på eiendomsinformasjon, Ambita, delte historien om hvorfor de skraper serverparken sin til fordel for skyen, mens Business Intelligence-leveradøren Qlik forklarte hvordan en av verdens mest proffe BI-verktøyleverandører har måttet skru på sin lisens- og distribusjonsmodell for å tilpasse seg revolusjonen som nå ruller fram. – Og ikke minst fikk vi interessant kunnskap om hvem og hva det er som ruller på Amazons løsninger, forklarer Webstep sin skyekspert Anders Bjørnestad, som har viktige råd å komme med for de som har en skyplan i magen.

Unngå fallgruvene!

– Det er mye som er enkelt med skyen, men det er desverre også enkelt å gjøre dyre feil. Det gode svaret er at det er enkelt å gjøre noe med det, sier han, og byr på fem konkrete råd til de som vurderer å spare store penger på fremtidsrettede IT-løsninger.

Her er våre fem beste tips!

Husk den viktige analysen

Hastverk kan koste deg dyrt, og det gjelder både om du skal utvikle nytt eller flytte på gammelt. Er du klar over hva du ønsker å oppnå, er det mye lettere å få hjelp til å nå målene. Litt hjelp til ekspertanalyse kan fort lønne seg.

Skal du utvikle nytt, bruk de riktige byggesteinene

Vi snakker ulike byggesteiner til ulike grunnmurer her. Det kan være lett å skyte spurv med kanon. Det å viktig å tilpasse løsningen til utfordringen du står overfor.

Skal du løfte gammelt opp i skyen, er rekkefølge helt vesentlig

Det er ikke tilfeldig hva du gjør når. Heldigvis finnes det rammeverk som hjelper deg å gjøre ting riktig første gangen. Det kan fort bli dyrt å bygge videre på tidlige feil.

Dra veksler på eksperter

Kombinasjonen interne IT-folk, eksterne eksperter og fageksperter fra forretningen skaper et unikt læringsmiljø. Skyløsninger gir kort time-to-market. Det går hånd i hanske med DevOps, som nettopp opererer i veikrysset der forretning, kvalitetssikting og utvikling møtes.

Spar penger der du kan

Skyløsninger er kostnadseffektive i seg selv. I tillegg kan du spare ytterligere gjennom å vurdere løsningen i forhold til leverandørers prismodeller. Det gjelder å optimalisere i alle ledd.

– Vi kan hjelpe deg med å komme i gang med skyløsninger og spare deg for fallgruver. Det kan fort bli meget lønnsomt å bruke noen som kan dette til bunns, og der er vi definitivt nå. I løpet av det siste året har vi drevet systematisk kompetanseutvikling og kompetansedeling på dette viktige feltet. Vi stiller gjerne opp til en uforpliktende prat, bistår deg gjerne med å komme i gang – og ikke minst; har du lyst til å høre mer om skyen og mulighetene, setter vi gjerne opp et frokost- eller lunsjmøte til, avslutter Anders Bjørnestad.

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer