Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Velg sted

Bergensk storsatsning på Data Science

I 2015 dyttet Gartner offisielt buzzwordet “Big Data” fra hypekurven og ut i arbeid under nye navn. Nå gir Webstep full gass på Data Science og Internet of Things (IoT), for mer effektiv verdiskaping og bedre offentlige tjenester.

– Data Science og “Advanced Analytics” har vokst frem som en samlebetegnelser på prediktiv analyse, maskinlæring og data mining. IoT har blitt ett av de viktigste områdene for høsting av data og verdiskapning på disse, forklarer Joar Krohn, avdelingsdirektør for Websteps avdeling “Innsikt” i Bergen. – På kort tid har Webstep tatt en lederposisjon på dette området, forteller han.

Bygger opp gjennom strategiske ansettelser

På drøye tre år har Webstep dyrket frem Vestlandets største rådgivnings- og implementeringsmiljø innen datavarehus, Information Management og Business Intelligence. Advanced Analytics er en naturlig utvidelse av dette kompetansemiljøet. Dette har trigget storsatsningen. – Nå i høst ansatte vi nummer to og tre av våre svært dyktige eksperter med tung industrierfaring på Machine Learning. Med dem på plass har vi en faggruppe på syv personer innenfor analyse og Data Science i Bergen, som utgjør en vesentlig del av fagmiljøet på tilsammen drøyt 15 eksperter innen Business Intelligence, datavarehus og analyse, sier Krohn. Han mener at timingen knapt kunne vært bedre for den strategiske satsningen på dette området:

Hånd i hånd med Webstep-satsning på IoT

– Vi har klart å samle en utrolig fin gjeng av de dyktigste fagpersonene på innsamling, strukturering, analyse og bruk av data. Vi opplever en sterk etterspørsel etter kompetansen vår, og gleder oss til å ta fatt på stadig mer verdiskapende og utfordrende oppdrag for eksisterende og nye kunder. Satsningen vår i Bergen passer dessuten perfekt inn i Websteps store satsning nasjonalt på IoT som i dag fremstår som det kanskje viktigste verdiskapende området for bruk av maskinlæring og avanserte analyseteknikker, forklarer Krohn, og får støtte av Websteps nye IoT-direktør Marianne Styrman:

Les mer: Marianne Styrman skal lede Webstep på IoT

– At Data Science tar av hos Innsikt-avdelingen vår i Bergen er bare utrolig motiverende. IoT-satsningen vår bygger nettopp på initiativer som dette; hyperkompetente miljøer som raskt kan ta i bruk teknologien og skape kundeverdi på kort tid, sammen med kunden selv. Data Science-miljøet i Bergen er et herlig eksempel. Når vi kopler alt dette sammen som vi gjør nå, skaper vi store muligheter på tvers av geografi og teknologimiljøer. Det er klart at prosjekter og løsningsutvikling skaper nye muligheter og spennende utfordringer for våre ansatte, og ikke minst for de som har lyst til å begynne å jobbe i Webstep, sier Marianne Styrman.

Vil du bli en del av denne storsatsningen?
Kontakt Joar Krohn

–––––––––––––––––––––––

BAKGRUNN: Dette er Data Science / Advanced Analytics gjennom Internet of Things, prediktiv analyse, maskinlæring og data mining:

  • Koblingen av data fra fysiske objekter med internett, skybaserte løsninger, smarttelefoner og sosiale medier har skapt en helt ny arena for løsninger som benytter data til å automatisere beslutninger og handlinger.
  • Eksisterende anvendelsesområder for avansert analyse er for eksempel produktanbefalinger i nettbutikker (Amazon), mediestreaming (Spotify, Netflix), personalisert annonsering (Facebook og Google), avdekking av svindel (fraud detection), kundesegmentering, overvåking og prediktivt/tilstandsbasert vedlikehold.
  • Fremtidige store anvendelsesområder vil være selvkjørende biler, fullautomatisert industri (som gruvedrift), saksbehandling gjennom kunstig intelligens, smarte byer, smarte veier – og smarte digitale personlige assistenter: eller “Siris smarte søster” om du vil.

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer