Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Amazon skyløsninger velter inn over Bergen, nå kommer brukergruppen

“Meetups” og “User Groups” på tvers av selskaper er en sterkt økende trend i et delings- og kompetanseorientert IT-miljø. En av Norges fremste skyeksperter, Anders Bjørnestad i Webstep, var sentral i etableringen av Amazon User Group i Oslo. Nå tar han to av Bergens mest drevne på skyområdet, Jarl Totland (Ambita) og webstepkollega og navnebror Anders Abrahamsen, med seg i etableringen av tilsvarende gruppe i Bergen.

– Vi starter opp AWS User Group Bergen for skape en faglig arena for dem som bruker Amazon Web Services (AWS) i bergensområdet. Delingskulturen i IT-bransjen har vært voksende over flere år, og med den innovasjonstakten vi ser nå er det viktig å dele erfaringer, selv om man i mange tilfeller er konkurrenter på det forretningsmessige området. Dette er et livsviktig trekk ved IT-bransjen, et trekk som er med og sikrer innovasjon for oss alle, og ikke minst for kundene våre, forklarer Anders Bjørnestad.

Webstep har hatt stor suksess med kundearrangementer på sky på det forretningsmessige området. Nå tar selskapet et tak for kunnskapsdeling fra en mer teknisk vinkel, for de som brenner for det.

Klargjør for kunnskapsdeling og læring.

– Vi ser at tiden er moden for en brukergruppe nå, sier Anders Abrahamsen, som sammen med Jarl Totland tar lederskap for AWS User Group Bergen. – Vi er midt inne i en tid der selskaper og virksomheter i større grad er ute etter å løse oppgaver bedre og raskere enn absolutt å skulle eie egen serverpark og infrastruktur for å gjøre det, sier han, og utfylles av kollega Jarl Totland:

– Når mange vurderer å flytte prosesseringskraft og lagring til skyen, og Amazon er verdens desidert største aktør på dette feltet, var det på sin plass å lage en arena for å møte andre og utveksle erfaringer, sier han. De to har stått sentralt i den norske eiendomsaktøren Ambitas store skyprosjekt på AWS, Totland som arkitekt og utvikler, Abrahamsen som innleid konsulent fra Webstep.

Brukergrupper står sterkt i miljøet

AWS User Group er helt uavhengig både av Amazon som selskap og av initiativtakerne til gruppen. Uavhengigheten og kunnskapsdelingen er med og styrker disse gruppene og gir gruppene stor legitimitet i IT-miljøet.

– AWS User Group er basert på frivillighet og en del av det voksende community-miljøet i Bergen. Gruppen har ingen bindinger til hverken Amazon eller sponsorene annet enn gjennom heiarop og støtte til faglig innhold, catering og lokaler. Arrangementene vil være gratis, og alle er velkommen til å delta og bidra, forklarer Anders Bjørnestad.

AWS User Groups treffer du enkelt gjennom Meet Up-nettverket. På noen få dager, og lenge før første møte, teller gruppen med enn et sekstitalls medlemmer. Og tallet er økende.

Ønsker du informasjon eller å melde deg inn? Registrer din interesse.

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer