Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Velg sted

Hack4no 27. - 28 oktober: Webstep hjelper hackaton-deltakere med AWS infrastruktur i skyen

På #hack4no på Hønefoss 27-28. oktober, tilbyr Webstep og Amazon Web Services (AWS) gratis, nettsky-basert infrastruktur til hacker-lagene. – Nettsky- og infastrukturtjenester som dette, sammen med ekspertbistand fra oss, vil forenkle arbeidet med raskt å kunne utvikle fungerende demoer. Vi tilbyr ekstra kraft og fart til denne flotte happeningen, sier en engasjert Morten Thune Rudlang i Webstep.

Innovasjonsdagene #hack4no samler hvert år 500 kreative mennesker fra hele landet – gründere, utviklere, designere, studenter, kodeinteresserte barn og andre innovasjonsinteresserte. Bak arrangementet står Kartverket og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), sammen med partnere og offentlige dataleverandører.

Trenger du IT-infrastruktur på #hack4no?

Skal du delta på #hack4no og ser at din idé trenger datakraft for å kunne demonstreres på en bra måte? Da kan Amazon Web Services-partner Webstep, tilby gratis hjelp til rådgivning, oppsett, aktivering og utvikling på AWS skyplattformen.

– Fra oss kan hacker-lagene blant annet få levert server-regnekraft og -lagring, databaser, sikkerhet, køer, håndtering av datastrømmer, datavisualisering og logger, samt en tjeneste som kalles “serverless”, som kan forenkle oppsett og automatisering av hendelses-drevne prosesser, forklarer Anders Bjørnestad, Webstep AWS-arkitekt og mangeårig ekspert på AWS.

– Et eksempel på slik bruk kan være om din idé trenger å kombinere flere offentlige datasett på en ny og innovativ måte, kanskje med beregnede verdier eller tilførsel av metadata. Om du vil generere ditt eget datasett for dette for å få din app vil fungere optimalt, vil AWS kunne være til stor hjelp. Kom og ta en prat med ekspert-teamet vårt. Vi kan hjelpe, lover Anders.

Kostnadsfri AWS tilgang og hjelp fra Webstep

– Et annet eksempel kan være om man ønsker å lage en tjeneste hvor mange brukere skal kunne samarbeide, eller koordinere informasjon og aktiviteter. Da behøver man oftest en sentral tjeneste som kan koordinere og logge aktiviteter og hendelser. Se https://aws.amazon.com/getting-started/use-cases/ for flere eksempler og ideer på områder du kan bruke AWS, forklarer Sky-ekspert Anders.

Hvert hacker-lag på #hack4no kan få tilgang til en AWS-konto der man kostnadsfritt kan bruke tjenester gjennom helgen. Om man ønsker å videreføre kontoen i egen regi, med Amazon Web Services sin gratistjeneste “free tier”, så kan man avtale å gjøre det.

– Og enda bedre; om det blir suksess og produktet kan generere inntekt, vil man også kunne videreføre prosjektet inn i en betalbar AWS-tjeneste, hvor man kan betale i takt med at systemet genererer inntekter, forklarer Anders Bjørnestad, som har en ekstra gulrot klar:

Premie for beste nettsky-utnyttelse

– Sammen med AWS vil Webstep også sette opp og dele ut en egen premie for beste og mest kreative utnyttelse av nettsky-tjenester denne #hack4no-helgen. Vi håper dette frister mange til å ta i bruk denne framtidsrettede teknologien, avslutter han.

Amazon Web Services (AWS) er verdens største leverandør av infrastruktur-tjenester i skyen. Du kan enkelt og sikkert lagre data der, starte servere og databaser i løpet av minutter. I tillegg finnes det tjenester for integrasjon med mobile løsninger og IoT, der du også opplever å være oppe og produktiv på kort tid.

Relatert / Kontaktpersoner