Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Velg sted

IT-ekspertene i Webstep i den norske arbeidsmiljø-toppen for åttende år på rad

– Våre ansatte har meldt om topp arbeidsmiljø og selskapskultur, og har sendt oss opp i norgestoppen for åttende år på rad, jubler konsernsjef i Webstep, Kjetil Bakke Eriksen. Tirsdag kveld mottok Webstep sølvplassen i årets kåring av Norges beste arbeidsplasser i klassen for selskaper mellom 200 og 500 ansatte. Det kommer etter et år med vekst, børsnotering og full fart for selskapets IT-eksperter.

Årets sølv og pallplass er ellevte strake år på topp ti listen over Norges beste arbeidsplasser. Siden 1998 har Great Place to Work Institute kåret de beste arbeidsplassene i ulike land og regioner. I 2018 er det 15. gang utmerkelsen deles ut i Norge og aldri før har flere vært nominert. Det siste året har Great Place to Work vurdert 201 organisasjoner med til sammen over 31 000 medarbeidere. Globalt samarbeider Great Place to Work årlig med rundt 13 000 virksomheter, og har over tid samlet data og beste praksis fra over 100 millioner mennesker verden over.

Arbeidsmiljø og vekst hånd i hånd

– Vi er et selskap av IT-eksperter midt i digitaliseringens tidsalder. Dette er vår tid, med et betydelig trykk i markedet etter sånne som oss. Vår oppskrift er å skape og gjenskape en kultur og et arbeidsmiljø bygget på tillit, stolthet og fellesskapsfølelse. Dette må til for at vi skal trekke til oss markedets beste konsulenter over lang tid. Når både våre ansatte og Great Place to Work-instituttet konkluderer med at vi er i norgestoppen er det klart vi er stolte, melder Webstep-leder Kjetil Bakke Eriksen, som i fjor var med og løftet selskapet over på Oslo Børs.


Åpnet eierskapet gjennom børsnotering

– Mer enn halvparten av våre ansatte tok del i aksjeprogrammet vi skreddersydde for våre ansatte i forbindelse med børsnoteringen. Dette er en imponerende oppslutning som bekrefter at medeierskap i egen arbeidsplass er attraktivt for svært mange. De gode tilbakemeldingene kommer også i en tid der vi har vokst og mange nye kolleger er kommet til, ikke minst på nye områder som analytics, maskinlæring og IoT, forklarer Eriksen, som er opptatt av at kultur spiller en helt avgjørende rolle i utvikling:

– Vi er et selskap i bevegelse som alltid må tilpasse oss det som kommer. Da gjelder det å ha en solid plattform å stå på. En sterk og tydelig kultur bygget av tillit, respekt og rettferdighet er en slik plattform. På en sånn kan du bygge hva du vil, mener Eriksen, som har klokketro på egne ansattes evne til å ta vare på seg selv, ta gode beslutninger og bidra til Websteps resultater. – Vi er et stjerneeksempel på at tillit lønner seg, fastslår han.

Imponert GPTW-leder

Administrerende direktør i Great Place to Work Institute Norge, Jannik Krohn Falck, har fulgt Webstep på tett hold siden 2008. Han har ikke sluttet å la seg imponere.

– Webstep har skreddersydd selskapet og kulturen rundt sine ansatte, i velbegrunnet tillit til at den enkelte tar gode beslutninger for seg selv og selskapet når de vises tillit og opplever fleksibilitet. Webstep er noe nær et skoleeksempel på at tillitsbasert ledelse både skaper økonomiske resultater og et førsteklasses arbeidsmiljø. Ikke bare har de ligget i norgestoppen på kultur og arbeidsmiljø i mer enn et tiår, de har også levert imponerende marginer og resultater hele veien, understreker han, og trekker fram begrepsparet “enkel og ukomplisert” som to av nøkkelordene for det han har sett i Webstep.

– Kulturen er lett å kjenne igjen. Vi ser den gjennom alle tilbakemeldinger og analyser, og på tvers av alle selskapets avdelinger, som hver nyter en betydelig frihet under ansvar. Ansatte trives og vil gjerne jobbe der lenge. Da har man lykkes som selskap, mener Jannik Krohn Falck.

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer