Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Velg sted

Webstep med maskinlæring og Deadpool 2 i Kristiansand Kino 23. mai

23. mai inviterer Webstep egne ansatte, kunder og tech-miljøet på Sørlandet til originalt kompetanseløft i Kristiansand Kino. – Vi kombinerer en cutting edge maskinlæring-forelesning med blockbuster-filmen Deadpool 2. Dette blir høytid, lover webstepleder på Sørlandet, Anders Høibakk.

Meld deg på her!

Maskinlæring er den aller heteste disiplinen på kunstig intelligens-området akkurat nå. Den påvirker våre liv på stadig flere områder – som oversetting, talegjenkjenning, kundeservice og veldig mye annet.


Fyller kinosaler med foredrag om maskinlæring

– Mange er kunnskapssugne på maskinlæring og kunstig intelligens, og vi har mange som kan mye. En av dem er kollega Diana Spencer som har fylt kinosaler i Norge og Sverige med sitt foredrag om maskinlæring. Nå kommer hun til Sørlandet og deler kunnskap med oss. Dette blir garantert spennende, forklarer Anders Høibakk.

Diana er fra USA og er utdannet innen biologi og computer science fra University of California San Diego. Masteren sin har hun på nevrale systemer fra ETH-Zürich i Sveits.

– Merkelappen på Dianas foredrag er “Machine learning – understanding concepts and solving practical problems”, en litt sånn “no nonsense” tilnærming som kler oss godt. Vi har en kompromissløs holdning til kompetanse, og målet er å gjøre det kompliserte mest mulig ukomplisert når vi deler med andre. Dette er en av Dianas store styrker, lover Anders.


Praktisk tilnærming og praktiske problemer

– Min oppgave blir å gi en forståelig introduksjon til maskinlæring, hvordan konseptet fungerer og hvordan maskiner kan brukes til å løse praktiske problemer, forklarer Diana, som er sentral i oppbyggingen av Websteps maskinlæringsmiljø. – Den medieskapte AI- eller maskinlæring-hypen har vært med på å fjerne fokus fra hva som skal til for at disse komplekse systemene skal fungere. Min oppgave er å stille fokus skarpt på de viktige tingene, forklarer hun.


Kombinerer tung kunnskap og lett underholdning

– Vi kombinerer Diana sitt maskinlæringsforedrag med visning av filmen Deadpool 2. Da eneren kom på kino i 2016 sto stemningen i taket og filmen endte opp med mer enn 300.000 solgte billetter. Det er store forventninger til oppfølgeren, ikke minst etter slipp av trailerne nå i vår.

Se trailer her

– Arrangementet i Kristiansand Kino starter 23. mai klokken 18:00, med litt mat, drikke, prat og mingling. Diana er i gang klokken 18:30 og filmen er i gang sånn cirka 19:30 tenker jeg, med en god kinoopplevelse, popcorn og mineralvann. Arrangementet er myntet på alle rundt oss i sør som er nysgjerrig på teknologien og anvendelsene, enten det er som utviklere, kunder eller brukere. Diana er en mester i å forenkle og forklare og er rett på sak. Foredraget kjøres på engelsk, noe miljøet er vant til i sånne sammenhenger, forklarer Anders.


Her melder du deg på!

NB: Merk deg påmeldingsfrist 16. mai klokken 16:00


Interessert i å komme hjem til Webstep på Sørlandet?
Her finner du hva Webstep Sørlandet er på jakt etter:
https://presse.webstep.no/news/javell-se-det-300037

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer