Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep etablerer kontor i Sundsvall - satser på AI

Webstep fortsetter ekspansjonen i Sverige og etablerer seg nå i Sundsvall. Ansvarlig for etableringen er Johannes Lundsten, selv fra Sundsvall og erfaren Webstep-konsulent som de siste årene har fokusert skarpt på Data Science / Artificial Intelligence (AI).

– Det er herlig å komme tilbake til Sundsvall og være tett på familien igjen. Med pendling og en relativt lang reise til Stockholm har ikke tiden alltid strukket til. Dessuten er det veldig spennende å returnere med kompetansen jeg har nå, og se hva vi kan bidra med tilbake til regionen, svarer Johannes på spørsmålet om hvordan det føles å ta med seg Webstep hjem.

Tidlig ute på AI

Webstep har vært tidlig ute med arbeidet på AI og relaterte kompetanseområder. Gjennom flere år har selskapet hatt fokus på skytjenester som AWS og andre. Dette har lagt et godt grunnlag for AI og maskinæring. Gjennom de siste tre årene har dette vist seg i prosjekter innen bransjer som bank, finans, kollektivtrafikk, kraft og media.

Det fjerde svenske kontoret

Sundsvall blir det fjerde svenske kontoret. Først ut var Stockholm og Malmö, Uppsala kom til i januar. Sammen med norske kolleger i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Haugesund har Webstep om lag 400 medarbeidere på områder som systemutvikling, integrasjon og arkitektur, AI, maskinlæring og robotisering, IoT, Business Intelligence, cloud, prosjekt- og testledelse.

Sterk og offensiv region

Å åpne kontor i Sundsvall oppleves som et helt naturlig neste steg i Sverige. Sundsvall har et sterke IT-relaterte virksomheter:

– Sundsvall er spennende. Vi har sterkt tro på regionen ut fra IT-kompetanse og IT-relaterte virksomheter. Vi opplever en vilje og driv til utvikling hos alle vi har truffet. Websteps kunnskaper, blant annet på AI og maskinlæring, gjør oss til en spennende aktør i dette forretnings- og virksomhetslandskapet, forklarer Jakob Cardell, Websteps VD med ansvar for Webstep i Sverige. – Fra og med april rekrutterer vi i Sundsvall. Kolleger innen systemutvikling står høyt på listen, og gjerne med kompetanse på AI og maskinlæring, forteller han.

I dag – onsdag 27. mars – fikk Webstep æren av å være gjest hos på Næringsbolaget i Sundsvall som inviterte til frokost der Webstep fikk presentere etableringen og seg selv.

Styrker Sundsvallregionen ytterligere

Magnus Riklander, næringsutvikler i Näringslivsbolaget i Sundsvall, er godt fornøyde med Webstep-etableringen:

– Det er fantastisk moro at et så vellykket IT-konsulentselskap nå velger å etablere seg i Sundsvall. Det er et sterkt tegn på at vi er en IT-region av betydning. Med Websteps spisskompetanse – ikke minst på AI – styrker vi oss ytterligere som region, sier han.

For mer kunde- og konsulentrelevant informasjon om Webstep, kontakt:

Johannes Lundsten, johannes.lundsten@webstep.se
eller Jakob Cardell, VD i Webstep Sverige, jakob.cardell@webstep.se

- Spennende å komme hjem til Sundsvall med min AI- og systemtviklerkompetanse, og se hvordan vi kan bidra, svarer ny avdelingsleder Johannes Lundsten i Sundsvall. Til venstre Svensk VD Jakob Cardell.

Relatert / Kontaktpersoner