Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Velg sted

IT-konsulentene i Webstep vokser på Sørlandet

– Nå passerer vi 10 kolleger i sør. Og vi skal bli flere. Ikke minst på vårt nye satsningsområde UX, sier Websteps daglige leder på Sørlandet, Anders Høibakk.

Sammen med  salgs- og markedssjef Andreas Eriksen leder han Webstep på Sørlandet. Og de akter ikke å stoppe med ti kolleger.

– Vi har en  jevn strøm med oppdrag, og vi mener vi har det lille ekstra som trekker nye ansatte, sier han.

Gode tider i bransjen

Det kan ikke stikkes under en stol at næringslivet på Sørvest- og Sørlandet fikk hard medfart under oljekrisen for noen år siden. Trøsten var at IT-oppgangsraketten kom noen år etterpå når alt og alle skulle digitaliseres og oppdragssituasjonen ble lysere og lettere.

– Men da var problemet at alle jaktet på de samme folkene, forklarer Andreas, som mener han har svaret på hvordan Webstep likevel har lykkes med rekrutteringen:

Kommer hjem til ekspertfamilien

– Vi ansetter folk til god lønn og med stor frihet til å forme sin egen karrieremessige og faglige utvikling. Som nyansatt har du en “søskenflokk” av eksperter i hver eneste by vi er representert, fra Stockholm til Trondheim, mer enn 350 til sammen. En kollega i Oslo er sparringpartneren dine på samme teknologiområde som deg selv, en kollega i Bergen har kunnskap på helt andre områder innen bransjen du jobber i, forteller Andreas, som mener at  Webstep er et unikt kompetansenettverk som det er godt å være en del av og som gir en edge for kundene.

Flinke folk på lag med flinke folk

– Vi forsterker og utfyller hverandre, og tilgang til kompetanse og læring blir nærmest ubegrenset. Når vi topper med faglig utvikling a la workshops med internasjonale sluggere som Simon Brown på Software Architecture eller cloud-workshops på AWS eller Azure med eksperter blant våre egne, er mye bra på plass. Erfaringen er at flinke folk elsker å spille på lag med andre flinke folk, forklarer han.

UX-designer sistemann inn

Den siste tiden har det kommet til seniorkonsulenter med mer enn fem års erfaring på de ledende teknologiene Java og Microsoft .Net.

– Siste skudd på stammen er en av Kristiansands beste UX-designere, Jan Wennesland. Han åpner opp enda et område for miljøet som til nå har arbeidet dypere nede i systemene enn brukergrensesnittet hos kundene våre innen energi, telekom, olje- og gass samt offentlig sektor. UX er et satsningsområde, og det rører seg kraftig på UX i flere avdelinger i Webstep. Dette gir oss både slagkraft og fagmiljø på tvers, forklarer Anders.

Oppstartsmiljøer får også oppmerksomhet fra de erfarne rådgiverne:

Tar ansvar for faglig utvikling

– Vi ønsker å støtte og være med og videreutvikle IT-miljøet på Sørlandet. Samarbeid med IKT-klyngen Digin og sponsorat for Digitalkonferansen 2019 er selvsagte og prioriterte ting for oss. Kontakten med oppstartsmiljøer er viktig og motiverende. Oppstartsbedrifter er dynamiske og nysgjerrige. Vår kunnskap på tech og forretning er nyttig. Vi kan hjelpe rådgi og hjelpe dem med å skalere. Sånt blir det vekst av her på Sørlandet, avslutter Webstepleder i sør, Anders Høibakk.


————————


Er du nysgjerrig på hva Webstep kan gjøre for deg – og du kan gjøre i Webstep?

Kontakt Anders eller Andreas eller meld fra og be dem kontakte deg. Kontaktdata nedenfor.


Vil du snakke med websteppere som jobber i Sør allerede.

Feel free til å ta kontakt: https://www.webstep.no/ansatte/#sorlandet

- Vi ansetter folk til god lønn og med stor frihet til å forme sin egen karrieremessige og faglige utvikling, sier Websteps salgs- og markedssjef i sør, Andreas Eriksen. Til venstre daglig leder Webstep Sørlandet Anders Høibakk.

Relatert / Kontaktpersoner