Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Fange opp AWS-trender i julen? Vi hjelper deg!

Første uken i desember gikk AWS sin årlige utviklerkonferanse re:Invent av stabelen. To av våre skyeksperter, Arne Solheim og Anders Bjørnestad, hjelper deg til rask oversikt over hva det er smart å få med seg.

Og det kan være greit å støtte seg til delegasjonen fra Webstep som har gjort det de kunne for å fange opp kunnskap og tips gjennom en ukes konferanse. re:Invent handler om fire Keynotes og mer enn 3000 tech-sesjoner og workshops. Både tekniske og mer kommersielle områder er dekket inn.

Anders Bjørnestad, vår egen AWS Hero var denne gangen invitert til å holde et større foredrag denne gangen, med 500 tilhørere i salen og tittel  “Using Amazon CloudFront, AWS WAF, and Lambda@Edge to keep spammers out”. Fokus var stilt på en enkel løsning for å holde spam-botter ute fra en hyllevareløsning som kjører på AWS. Foredraget finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=llTu49RNXw0

Et av de desiderte høydepunktene var Andy Jassys keynote, der to hovedområder utkrystalliserte seg:

Virtualisering og mulighetene det har gitt til å utvikle raskere, sikrere og bedre tjenester som bl.a omfatter local-zones og wavelength. Wavelength er utstyr som er plassert hos teleoperatør slik at man kan kjøre sin applikasjon med lav latency integrert med 5G-nettet (men allikevel som om man er i AWS)

Mange nye tjenester og forbedringer rundt machine learning og datavarehuset Redshift, med egen instanstype (RA3) som gir muligheter for å skalere og betale for lagring og prosessering uavhengig av hverandre, Advanced Query Accelerator (AQUA) for å kjøre spørringer inntil 10x raskere enn andre skybaserte datavarehusløsninger, samt Materialized Views og Federated Queries for å utvide og forenkle bruk av flere ulike kilder i løsningen.

I tillegg ble SageMaker Studio lansert, det første komplette integrerte utviklingsmiljøet (IDE) for maskinlæring og SageMaker Autopilot ble også lansert, en løsning for å automatisk teste og trene et utvalg eksisterende algoritmer med data for å se hvilke som fungerer best for et gitt usecase, samtidig som man beholder full kontroll og sporbarhet.

Jassys keynote kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=7-31KgImGgU  

Et par overraskelser på banen – som en tjeneste for å jobbe med kvantemaskiner og et musikk-keyboard (midi) som er koblet mot machine learning for å lage musikk.  Det sies at data er det nye gullet, og AWS Marketplace, hvor partnere markedsfører og selger sine SaaS og PaaS løsninger, annonserte også at kunder som har etterspurte datasett nå vil kunne markedsføre disse gjennom API’er på AWS Marketplace. Toveis nytte der altså. 

Ut over dette var det mange store og små nyheter som ble lansert både før og under konferansen. Se denne siden for oversikt: https://aws.amazon.com/new/reinvent/

Dette er Anders sine favoritter denne gangen: 

Dette er Arne Solheim sine favoritter: 


Favoritter fra vårt BI og Data Science-miljø:
 

Andre utvikler-favoritter: 

Favoritter sett i kundeperspektivet: 

  • SEC205 – The fundamentals of AWS cloud security (SEC205-R2)
  • SEC316 – Access control confidence: Right access to the right things
  • DOP210-L – Leadership Session: Developer Tools on AWS. How AWS develops their own applications and use their own tooling.

Nysgjerrig på Webstep og lyst på en prat? 
https://www.linkedin.com/jobs/view/1506526114/?alternateChannel=search

AWS Hero og Webstep-konsulent og -rådgiver Anders Bjørnestad med foredrag på re:Invent 2019. 500 kunnskapstørste i salen

Relatert / Kontaktpersoner