Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep med virtuell lønningspils på hjemmekontoret

Når korona-viruset herjer samfunnet vårt blir hverdagen annerledes. For å begrense ytterligere spredning av smitte, var Webstep tidlig ute med å oppfordre til hjemmekontor der dette var mulig. Blant IT-konsulentene råder det både dugnadsånd og forståelse samt en stor porsjon kreativitet for hvordan teknologi kan bidra til både kompetansebygging og sosialt fellesskap.

Virtuell lønningspils

I Stavanger var kreativiteten spesielt stor. Rådgiverne Arne Sværen-Bryne og Sjur Sørskår ønsket ikke at koronaviruset skulle sette en stopper for en god tradisjon som den sosiale fredagssamlingen etter jobb. De tok derfor initiativ til et litt uvanlig arrangement for Websteps ansatte, og med god støtte fra avdelingsdirektør Geir Jåthun Hindenes kunne de invitere til den første «virtuelle lønningspilsen».

– Akkurat nå er det mye vi ikke kan gjøre. Det tvinger oss til å tenke på det vi faktisk kan gjøre. Med teknologi kan vi ta vare på hverandre uten å ta på hverandre, sier Geir Jåthun Hindenes.

God stemning med avstandsjazz

Rundt 40 deltakere logget seg på video-møtet og fikk være med på en familievennlig og underholdende utgave av av den tradisjonelle fredagspilsen. Fasilitator og initiativtaker Sjur Sørskår dro i gang med en uhøytidelig Kahoot-quiz for deretter å introdusere to dyktige jazzmusikere som stod for det musikalske innslaget. For anledningen var dessuten både munnspillvirtuos Jan Egil Flåten og bassist Ole Jørn Borum plassert på to ulike lokasjoner uten at det hadde noen innvirkning på samspillet. 

– Det er viktig å ha det gøy på jobben spesielt når det røyner på, sier IT-ekspert Sjur Sørskår, som var en av initiativtakerne bak den første «virtuelle lønningspilsen».

Virtuell lønningspils med Kahoot
Familievennlig Kaaoot-quiz ble tatt godt i mot på den digitale Webstep-samlingen.

Stand-up på digital scene

Den virtuelle lønningspilsen ble avsluttet med et innslag fra komiker Rune Bjerga som leverte en knallgod stand-up via sin mobil. Underveis måtte han riktignok sjekke om publikum var «med», men når deltakere gikk på «unmute» forstod han at opplegget funket godt også i digital versjon. Etterpå konkluderte han med at dette kanskje var den sykeste jobben han hadde gjort, men at det også var veldig moro å være med på og et veldig positivt bidrag for aktørene i kulturindustrien.

– Det er bransjer som rammes langt hardere enn oss i krisen vi nå er inne i. Det føles meningsfullt og riktig å involvere kulturarbeidere i våre digitale fellesskap. Dessuten er god stemning og latter smittsomt og uten bivirkninger, legger Geir Jåthun Hindenes til.

Komiker Rune Bjerga på skjermen
Stand-up komiker Rune Bjerga i fin digital flyt via mobil.

Trivsel i cyber-space

I Webstep er det viktig å ta vare på hverandre og bygge fellesskap sammen. Kanskje kan virtuelle samlinger som denne være et eksempel til etterfølgelse også for andre bedrifter som ønsker å skape både trivsel og sosial tilhørighet blant sine ansatte når vi ikke kan møtes fysisk. Vi deler gjerne råd og tips om hvordan vi gjennomførte arrangementet, og har allerede bestemt oss for å organisere virtuelle sosiale samlinger med for våre ansatte også i andre deler av landet.

Last ned vår oppskrift på en vellykket «virtuell lønningspils».

– Det handler om å ta godt vare på våre ansatte i en vanskelig tid, avslutter en optimistisk Geir Jåthun Hindenes.

«Virtuell lønningspils» ble først omtalt i Dagens Perspektiv.

Virituell-lønningspils

God stemning når munnspillvirtuos Jan Egil Flåten og bassist Ole Jørn Borum spiller opp på «virtuell lønningspils» i regi av Webstep.

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer