Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

E-sport trigger samarbeid

Pandemien har snudd opp ned på våre liv. Sosial distansering, karantene og selvpålagt isolasjon er tungt i lengden. Ikke minst for Webstep-utvikler Marius Kristensen, som sammen med andre Websteppere gikk sammen om å «skyte seg ut» av ensomheten – og ble med i bedriftsserien i CS:GO.

Serien startet opp høsten 2020, og er etablert på Gamefraym, en norskutviklet plattform for gjennomføring av e-sport. Bedriftsligaen, som tidligere gikk under det klingende navnet «Counterconsultant-Strike», er ikke forbeholdt utviklere, men mange av de 27 bedriftene som har stilt lag i denne runden, er naturlig nok IT-konsulentselskaper.

– Seks faste medlemmer på Websteps e-sport-lag er akkurat nok til å kjøre ukentlige treninger og spille kamper, men vi tar gjerne i mot flere medlemmer. Konseptet passer spesielt godt i en koronatid, hvor vi ikke kan møtes fysisk, sier Marius Kristensen.

God kommunikasjon avgjørende

Vårrunden er nå i ferd med å avsluttes, og Webstep-laget har nå kun få kamper igjen før det hele er avgjort. Ambisjonsnivået har steget i takt med utviklingen av ferdigheter og taktikk, men så langt tror Marius ikke på seier i 2. divisjon.

–  Vi spiller for å ha det gøy. Gjennom konkurransen får vi testet vår evne til å samarbeide. Vi bruker en egen Discord-kanal for å kommunisere mest mulig effektivt. God kommunikasjon er alltid viktig – både innenfor e-sport og i jobbsammenheng, forteller e-sport-entusiasten.

Redder verden bak skjermen

Interessen for data startet i ungdommen da Marius begynte å spille over nettverk. Dette var også avgjørende for at interessen for koding fikk vokse frem og han søkte seg til Teleteknikk på Høgskolen i Oslo.

Marius har vært i Webstep i mer enn 6 år, og har solid kompetanse både på Java og Amazon Web Services. Til daglig er Marius engasjert av Tomra, for å lage systemer som skal motta og behandle data fra tusenvis av pantemaskiner over hele verden. Det handler om å utvikle morgendagen.

–  Hodet går hele dagen og spilling blir avkobling for meg. Det handler om komme seg «ut» – i den virtuelle verden. Her kan alt skje, og spillkveld er virkelig ukas høydepunkt, avslutter Marius oppglødd, og oppfordrer samtidig andre Websteppere til å bli e-sport-utøvere og «treffe» bransjekolleger.

Marius Kristensen

– Spillkveld er virkelig ukas høydepunkt, sier IT-ekspert Marius Kristensen, og oppfordrer andre Websteppere til å bli med og «treffe» bransjekolleger gjennom bedriftsligaen.

Relatert / Kontaktpersoner