Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Full fart forover for Webstep

Webstep fosser fremover. Aldri før har selskapet tiltrukket seg så mange nyansatte. Med spennende prosjekter, bredt kundetilbud og fornyet tillit hos eksisterende kunder, har rådgivnings- og teknologiselskapet posisjonert seg som en attraktiv arbeidsplass for erfarne IT-konsulenter. 

Kvartalsresultatene for andre kvartal er akkurat lagt frem, og markedet har reagert positivt på nye tall. Ikke bare vokser driftsinntektene og resultatet, men selskapet tiltrekker seg også erfarne IT-konsulenter i et marked som preges av kompetansemangel. De siste 12 månedene har Webstep vokst med 25 ansatte, som sikrer at kompetansebasen i selskapet utvides.

– Webstep har markert seg som en aktør som bruker sin teknologiske spisskompetanse til å ta samfunnsansvar og videreutvikle Norge. Attraktive prosjekter gir økt synlighet, og bidrar til at vi tiltrekker oss godt kvalifiserte eksperter, sier Joar Krohn, avdelingsdirektør for Webstep i Bergen.

Vokser på TaaS

Bare i august startet det opp flere titalls nye ansatte i selskapet, hvorav seks i Bergen, som alle går inn i ulike kundeprosjekter. Mange skal også inn prosjektteam med andre kolleger, en leveranseform som vokser raskt i Webstep.

Team-as-a-Service (TaaS) fra Webstep gir oppdragsgiver mulighet til å bestille et eget team av eksperter, som skal løse utvalgte oppgaver. Teamet ledes av en teamleder fra Webstep, som driver produktutvikling i tett samarbeid med kunden. Helhetlige team-leveranser gir også større fleksibilitet og valgfrihet for konsulentene.

Inspirerende miljø

En av mange nyansatte eksperter er Annelin Odland. Hun har mange års erfaring med visualisering og UX fra subseateknologi, og startet opp som seniorkonsulent i Webstep Bergen i juli. Annelin er ikke i tvil om hvorfor hun valgte Webstep som arbeidsplass.

– Det føles trygt å være en del av et rendyrket IT-miljø i Webstep. Som konsulent må jeg være er faglig oppdatert, og Webstep har et veldig inspirerende miljø og mange artige folk med fascinerende bakgrunner. Det gir gode muligheter for kompetanseutvikling, sier Annelin Odland.

Med lang erfaring fra arbeid i et verdensledende ingeniørmiljø, er hun nå utleid til en av verdens ledende virksomheter innen automasjon og robotikk. Konsulentrollen var ny for Annelin, men både Webstep og prosjektteamet hos kunden bidrar til å gi henne både yrkesstolthet og solid faglig påfyll.

– IT-eksperter er fagfolk som er med og bygger Norge, og jeg opplever min kompetanse som viktig for å være med å utvikle morgendagen. Da er det godt å ha en arbeidsgiver i ryggen som er bevisst verdien vi tilfører og sikrer at vi trives, sier Annelin.

For å spleise nyansatte har Webstep-avdelinger over hele landet gode og varierte introduksjonsprogram. Ikke bare skal det være enkelt å starte opp, men det er også viktig å bygge gode relasjoner på tvers av organisasjonen. Derfor vektlegges sosiale arrangementer, turer og middager, i tillegg til muligheter for faglig utvikling.

– Jeg har stor lærelyst og behov for å lære nye ting. Da var Webstep en god match, avslutter Annelin, som for tiden holder på med studier av ‘intelligente systemer’.

Tydelige verdier viser vei

I Webstep er det viktig “å gjøre det enkelt” for medarbeidere, kunder og brukere av tjenestene som utvikles. Arnt Roger Aasen, ansvarlig for marketing og internkommunikasjon i Webstep, tror løsningen ligger i solide verdier som kler selskapet som hånd i hanske.

– Verdiene våre; dyktig, nytenkende, ukomplisert og generøs, er dypt forankret i Webstep. Vi er “kledd opp” rundt våre flinke fagfolk, og skreddersydd for at de ansatte skal vokse og trives. Det gjør de best i et ukomplisert selskap der frihet og fleksibilitet står sentralt, sier Arnt Roger Aasen.

RIB-tur

Opplevelser i særklasse. Webstep i Bergen tok nyansatte IT-konsulenter med på en fartsfylt ribtur i Askøyskjærgården før de fikk servert utsøkt sjømat hos Cornelius på Holmen.

Relatert / Kontaktpersoner