Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Frikk Herding Solberg

Seniorkonsulent Solutions, Oslo
Frikk Herding Solberg

Frikk har en master som elektrisk ingeniør fra NTNU, og har benyttet store deler av arbeidslivet sitt til å jobbe med data opp mot den virkelig verden, altså IoT eller beslektede temaer. Han har jobbet med både utvikling, integrasjon, arkitektur og optimalisering på både embedded, software og data-plattform. I tillegg til alt dette har Frikk også jobbet som CTO, og drevet sin egen startup – han er en konsulent som takler de fleste utfordringer.

Frikk er glad i utvikle det meste, men den virkelige lidenskapen ligger i å jobbe med data som har en rot i den virkelige verden. Å utvikle software som får ting til å skje i den virkelige verden, enten det er data som stammer fra avlesninger i sensorikk eller om det er styringssignaler som blir sendt ut til maskiner. På veien er det viktig for Frikk at det er gode rutiner, at involverte personer blir tatt på alvor, og at forventninger blir spesifisert og overholdt i løpet av prosessen.

I løpet av sin karriere har Frikk vært eksponert for en stor variasjon av krav. Han har jobbet som utvikler, ansvarlig for prosjekter, teknisk leder og personalleder, som beviser hvor tilpasningsdyktig han kan være, men Frikk trives nok best i miljøer der han kan jobbe med varierte arbeidsoppgaver, der både hands-on utvikling og det større bildet er en del av hverdagen.