Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Håkon Hapnes Strand

Seniorkonsulent, Stavanger
Håkon Hapnes Strand

 

Håkon er en erfaren data scientist med spesialkompetanse innen maskinlæring og kunstig intelligens (AI). Han er utdannet sivilingeniør med mastergrad i Industriell Økonomi og bachelorgrad i Automatisering og Elektronikk. 

Håkon arbeider gjerne i skjæringspunktet mellom data science og utvikling. Han håndterer alle fasene i maskinlæringsprosjekter, fra data engineering og modellering, til utvikling og produksjonssetting av algoritmer. Teknologiene han oftest jobber med er økosystemet knyttet til data science i Python og skytjenester i Microsoft Azure. 

Håkon startet karrieren i oljebransjen, hvor han utviklet simulatorer for kontrollsystemer. Denne erfaringen har han bygget videre på som konsulent i prosjekter rettet mot nye teknologier for kontroll og styring, spesielt innenfor IoT. Han er arkitekten bak flere IoT-plattformer basert på Azure-tjenester som IoT Hub, Stream Analytics, Function Apps og Machine Learning Studio. 

Håkon har et brennende engasjement for maskinlæring, og deltar aktivt i fagmiljøer innen data science. Som tidligere journalist og vitenskapsformidler deler han entusiastisk av egen kunnskap, både som mentor, foredragsholder og forfatter av populærvitenskapelige artikler.