Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Henning Holgersen

Seniorkonsulent, Oslo: Innsikt
Henning-Holgersen

Henning startet IT-karrieren sin som webutvikler, en interesse som ble kombinert med empirisk analyse (økonometri) under studier innen samfunnsøkonomi. Siden 2010 har han jobbet som datavarehusutvikler og data scientist samt vært en sterk bidragsyter inn i ulike fagmiljø.

Han har erfaring innenfor å lage statistikk, arbeid med statistiske metoder, datavarehus og innovasjonsarbeid, relasjonelle databaser, «big data» applikasjoner og er opptatt av lagring og forvaltning av data, å benytte mulighetene som data gir, og forstå begrensningene. Dette har gitt han erfaring innen å bygge dataplattformer basert på skytjenester. Han har også vært opptatt av personvern. Henning har til daglig jobbet med verktøy som Oracle SQL og SAS. Han har også lang erfaring med R og Python, inkludert som kursholder i emnene. I tillegg har han jobbet med PySpark for å analysere store datamengder. Han har gode kommunikasjons- og formidlingsevner og bistått med opplæring av andre interne ressurser i prosjektene.

Henning er engasjert og sosial, og blir lett engasjert i nye problemstillinger. Brukerbehov, testing og kontinuerlig utvikling er viktig, og han har ofte tatt initiativ til samarbeid.