Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Jonas Helgemo

Seniorkonsulent, Trondheim
Jonas Helgemo

Jonas er Master of Science i Computational Science fra Universitetet i Oslo. Han har fokusert sine ferdigheter mot analytisk design av løsninger basert på kunnskap. Han dyrker observasjon, analyse, teknologiforståelse og evaluering for å støtte løsningsdesignet. Jonas er en svært kompetent arkitekt med erfaring fra kunder som Enova, TrønderEnergi, Telenor, Helsedirektoratet, AkerBP og NTNU. Han kler og mestrer denne rollen fordi han har en bred kompetanse som spenner mange ulike teknologier på flere nivå. Han har erfaringer med en rekke utviklingsspråk som C, C++, C#, Ruby, Go, Java, Kotlin, Python, Rust, og frontendteknologier som Javascript/Typescript, HTML/HTML5, CSS, VueJS og React. I tillegg har han erfaring med ulike verktøy som git, gradle, jenkins, grunt, npm, bower, docker og Kubernetes.

Jonas er sertifisert AWS Certified Solutions Architect. Han har erfaring med utvikling og drift på AWS fra flere prosjekter med blant annet en skyløsning for 3D modeller for bruk i VR, skyløsning for overvåkning og kontroll av kvalitetskontroll av helautomatisk fiskefileteringsanlegg og skyløsning for community for teknologileverandør. Her benyttes AWS Kinesis som tilsvarer Kafka og AWS S3 og MySQL for lagring. Jonas har også vært ansvarlig for å lage arkitekturen og senere vært med på å utvikle flere løsninger som har benyttet Google Cloud Platform som backend.

Hans ferdigheter innebærer å forstå mennesker, forstå deres motivasjon, engasjere seg i deres behov og støtte opp rundt behovene gjennom design og leveranse av løsninger. Som en framtredende fagprofil gir han et teknologisk løft i et hvert miljø han kommer inn i. Jonas beskrives som en effektiv utvikler og leverer alltid med meget høy kvalitet. Han jobber godt både i team og alene.