Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Trykket øker med Power BI

Excel paret med Powerpoint og du har Power BI, et selvbetjent BI-verktøy som raskt lar deg visualisere og analysere informasjon, på høyt nivå.  Selvbetjening i et hav av data er blitt et mantra så tøft at nå holder Webstep kurs i det.

– Det siste året har vi opplevd en eksplosjonsartet etterspørsel etter selvbetjente, avanserte business intelligence-løsninger. Vi opplever at størrelsen på markedet har økt voldsomt og at mange har behov for hjelp til å ta disse nye verktøyene i bruk, forklarer rådgiver i Webstep, Erlend Nævdal.

Kurs med stor brukerverdi

For noen måneder siden tok han initiativet til å la kolleger og racere på feltet sette sammen et PowerBI-kurs med stor brukerverdi. Kurset får svært gode tilbakemeldinger fra Webstep-kundene som har deltatt.

– Power BI er en kraftfull miks av Excel og Powerpoint. Resultatet er et verktøy som gir innsikt og oversikt gjennom analyser og visualisering. Vi opplever dessuten at verktøyet treffer en arena med flere brukergrupper. Til oss kommer IT-ekspertene på områder som analyse og logistikk side om side med økonomi- og finansfolkene, controllerne og finansdirektørene. Vi snakker flinke folk her med masse fagkunnskap, som alle bader i data og avanserte behov, og som nå har fått et verktøy som virkelig duger, forteller Erlend.

Viktig med dyktige instruktører

Og når det er sagt. Avansert bruk av verktøyet har krevd grundig arbeid i forberedelser, tilrettelegging og dokumentasjon. Gode kurs kommer ikke av seg selv.

– Vi har brukt erfarne kolleger i utarbeidelsen av materiell og oppgaver. Dette er folk som jobber i verktøyene til dagen, og som er i stand til å hjelpe selv de mest avanserte brukerne. Dessuten er de gode pedagoger, tålmodige og tilgjengelige for kursdeltakere som kjører seg inn i områder eller funksjonalitet der koder må knekkes for at de skal komme videre, forklarer Erlend.

Og det stopper ikke der. Nå er planen å rigge opp et kurs innen interaksjonsdesign.

Eksperter og Hands-On-erfaring hjelper

– Dette er et naturlig neste trinn. En ting er å dele data, analyser og innsikt mellom eksperter. En annen ting er når dette skal kommuniseres og bidra til løft og læring i organisasjonen generelt, blant andre faggrupper og ledelse, og gjerne på tvers av fagområder. Da trengs innsikt i interaksjonsdesign og kunnskap om hva som virker og ikke virker. Vår erfaring er at eksperter med reell hands-on erfaring kan gjøre en forskjell i møte med sånne utfordringer. Dermed er det naturlig at vi tar ansvar for å utvikle et kurs på dette området også, avslutter Webstep-rådgiveren.

Webstep-ekspert Yanira Ramirez Hantveit har vært sentral i utvikling og gjennomføring av Webstep-kursene på Power BI

Relatert / Kontaktpersoner