Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep må knekke kvinnekoden

Koding er viktig, men enda viktigere er det å knekke kvinnekoden. Derfor trenger Webstep flere som Kristina Brend fra Trondheim.

Denne bloggposten er skrevet av Arne Norheim, CEO av Webstep.

Kristina Brend har tross sin unge alder en imponerende lang CV. Hun er en ekte «Girl Geek» som forstår hvordan hennes egne IT-kunnskaper kan brukes for å digitalisere kunders forretningsprosesser og løse betydelige samfunnsproblemer. Kristina er aktiv i nettverk som Girl Geek Dinner, Dataforeningen, NxtMedia med flere, og har vært en sentral drivkraft i arbeidet med å løfte kvinneandelen på Trondheim Developer Conference.

Nå kåres hun av Abelia og ODA-Nettverk til en av Norges fremste 50 tech-kvinner. Vi andre i Webstep bøyer oss i hatten. Det er høyst fortjent.

Mangfold skaper verdi

Når Abelia og ODA-Nettverk nå løfter frem Kristinas fremragende innsats, er det en hyggelig mulighet for meg å minne oss alle om at IT-bransjen har behov for flere, flinke kvinner. Mangfold skaper verdi. Ikke bare fordi flere kvinner i arbeid bidrar til økt produktivitet, men fordi selve samspillet mellom kvinner og menn styrker vår evne til å utvikle bedre løsninger. Og i Norge har vi vært flinke til å dra nytte av dette. I fremtiden vil det åpne seg enda flere muligheter fordi stadig flere kvinner tar høyere utdanning. Faktisk tar flere kvinner enn menn høyere utdanning, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Særlig på ett viktig område er imidlertid kvinnene fortsatt i mindretall: IT og teknologi.

Dette må vi ta innover oss også i Webstep.  Skal vi vinne kampen om talentene og ekspertisen i årene som kommer, må vi, og hele vår bransje, knekke kvinnekoden. Vi må lære oss hva det er som trekker kvinner til IT, og vi må synliggjøre kvinner som trives og gjør det bra hos oss. Selv er jeg overbevist om at vi må få tydeligere frem hvordan vår bransje blir stadig mer sentral i arbeidet med å håndtere eldrebølgen, øke klodens matproduksjon, bygge forretningsprosesser som frikobler økonomisk vekst fra økte klimaskader og andre samfunnsbyggende oppgaver.

Vi må få tydeligere frem at selv om Kristina Brend og mange av hennes kolleger er knallsterke på koding, så handler IT-bransjen om så mye, mye mer enn tall og nummerrekker. Det handler også om å like kommunikasjon og trives med innovasjon. Det handler om å løse store og små utfordringer – og være med å utvikle morgendagen.

Kristina Brend på scenen
Kristina Brend i Webstep tar i mot heder og ære fra adm. direktør for Digitaliseringsdirektoratet, Steffen Sutorius, og adm. direktør i Schibsted, Kristin Skogen Lund. Foto: Abelia/Ilja Hendel.

Et forbilde

Heldige er vi som har Kristina Brend som kollega og medarbeider. Som en av Norges 50 viktigste kvinner i tech-Norge er hun et forbilde for mange. Hun er nysgjerrig, ærgjerrig og innovasjonsvillig. I Webstep skal vi de neste årene jobbe hardt for å hente inn, og bygge opp, flere kvinner som Kristina. Fordi vi vil og synes det er morsomt. Men også fordi vi må om vi skal vinne kampen om fremtidige kontrakter og forretningsmuligheter.

Norges 50 fremste tech-kvinner 2020

En av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020. Fra venstre: Arne Norheim (CEO Webstep), Kristina Brend (Seniorkonsulent Webstep og vinner av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020) og Øystein Eriksen Søreide (administrerende direktør Abelia).

Relatert / Kontaktpersoner