Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Nok er nok!

Grusomme bilder og videoer fra politiovergrep i USA gjør et sterkt inntrykk. Men vi er naive hvis vi tror dette er et problem som kun angår USA. Systematisk rasisme og undertrykkelse av minoriteter er et problem som berører oss alle.

Av: Arne Norheim, CEO i Webstep

De globale og nasjonale reaksjonene viser at verden er trett av status quo. Her i Norge forteller innvandrere at deres utenlandske navn er nok til ikke å bli kalt inn på jobbintervju, og at de derfor ønsker å gi sine barn norskklingende navn for å sikre dem bedre jobbmuligheter. 

Min frisør, med norsk statsborgerskap men syrisk bakgrunn og navn, fikk avslag på sin lånesøknad i en stor norsk bank med den begrunnelse at han ikke var «norsk». På sosiale medier florerer det med tilsvarende eksempler. Vi må anerkjenne at rasisme og undertrykkelse er et dagligdags fenomen også i vårt trygge samfunn her i Norge.  

Vi i Webstep ønsker å uttrykke vår støtte til #BlackLivesMatter-kampanjen. Våre kollegaer i Norge og Sverige representerer mer enn 20 forskjellige nasjonaliteter, og vi er glade for mangfoldet dette bringer. Forskjellige erfaringer og bakgrunner styrker oss som selskap, som leverandør og som medmennesker. 

#BlackLivesMatter minner oss på at vi ikke kan tie om urett som kollegaer eller medmennesker blir utsatt for. Vi har i fellesskap et ansvar for å si fra at rasisme ikke tolereres. 

Jeg tror at organisasjoner og team sammensatt av personer med ulik etnisitet, kjønn, religion og seksuelle preferanser åpner opp for flere ideer og mer samarbeid. Miljøet og tonen i gruppen endrer seg, og alt annet likt, så leverer organisasjonen bedre resultater. Da finner vi bedre løsninger og kan utvikle morgendagen sammen. 

Det handler om kultur, holdninger og standpunkt. Nok er nok!

Relatert / Kontaktpersoner