Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Redd Barna digitaliserer med Webstep på laget

Da Redd Barna bestemte seg for å digitalisere undervisningsmateriell, fikk Webstep æren av å jobbe med den verdensomspennende veldedige organisasjonen. Målsettingen med oppdraget var å sikre bedre tilgang på oppdatert undervisningsmateriell fra organisasjonen.

Økt tilgjengelighet til undervisningsmateriell

Redd Barnas undervisningsmateriell er en stor ressurs for lærere i hele Norge. I mange år har de sendt ut informasjonsmateriell til lærere med fakta, aktivitetsforslag, caser og diskusjonstemaer.

— Vi har fått mye positiv tilbakemelding på heftene vi har gitt ut, forteller Kaja Hegg og legger til at hensikten med satsingen er å bidra til en tryggere ungdomstid.

Hun er prosjektleder i Redd Barna, og har ansvaret for undervisningsmateriellet. Senest i fjor (2019) sendte hun ut litt over 3500 pakker med undervisningsmateriale i posten til lærere over hele landet.

Godt samarbeid

Redd Barna erkjente at tiden var inne for å gjøre undervisningsverktøyet lettere tilgjengelig for lærere. Da de gikk til Webstep hadde de allerede en digital løsning i tankene, men trengte hjelp til å lage et godt produkt.

— For oss var det viktig å bruke et verktøy Redd Barna allerede hadde lisens på, og hos oss var dette Shorthand, forteller Hegg.

Shorthand er et digitalt verktøy for historiefortelling, som passer godt til digitalisering av Redd Barnas undervisningsmateriell. I samarbeidet har hun levert tekst og fortalt hvordan hun ønsker at den er strukturert, mens Webstep har stått for design og utvikling.

— Jeg har ingen teknisk kompetanse, og er veldig imponert over samarbeidet. De har hørt på meg og laget et fantastisk produkt, forteller hun fornøyd.

Lettere å bruke for lærere

Undervisningsarbeidet er svært viktig for Redd Barna, og Hegg gleder seg til at det blir enda mer tilgjengelig for lærerne. De kan nå sende ut lenker gjennom nyhetsbrev, og lærerne slipper å hvert år måtte fylle ut bestillingsskjema for å ha oppdatert informasjon. Nå blir materiellet digitalt tilgjengelig slik at lærerne lett kan slå opp på pc eller mobil når de trenger det.

Digitaliseringsprosjektet forenkler arbeidet med å lære ungdom om seksualitet og relasjoner på nettet, og materiellet blir benyttet på skoler over hele landet.

En annen fordel er at undervisningen nå blir enda bedre. Redd Barna får statistikk på hva som blir brukt og kan dermed forbedre undervisningen ved å se på hva som blir benyttet og hva som ikke blir brukt. Prosjektet styrker dermed Redd Barnas svært viktige arbeid.

Samfunnsviktig oppdrag

Webstep er stolt av å få jobbe med en så viktig virksomhet som Redd Barna, og kunne bidra med digitaliseringsarbeid.  

— Vi er stolte over å få jobbe med en så viktig samfunnsaktør som Redd Barna, sier Sjur Sørskår i Webstep. — At dette digitaliseringsprosjektet skal bidra til en tryggere ungdomstid synes jeg gir oppdraget en ekstra samfunnsmessig dimensjon, avslutter han.

Sjur er prosjektleder i Webstep og har ledet digitaliseringsoppdraget hos Redd Barna.

Relatert / Kontaktpersoner