Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Julegavekalender fra Webstep | Leger Uten Grenser

I forbindelse med julen har Webstep-ansatte de siste årene stemt frem en veldedig organisasjon som får en pengegave. I år øker vi innsatsen og viser at julen faktisk gjør verden litt mykere, snillere – og rausere.

Og denne ukens gave går til… Leger Uten Grenser!

Hjelper uansett

Leger Uten Grenser er en medisinsk hjelpeorganisasjon som jobber etter de humanitære prinsippene: uavhengighet, nøytralitet og upartiskhet. Prinsippene er basert på ideen om vår felles humanitet: Alle liv er like mye verdt. Leger Uten Grenser er en global organisasjon og hadde i 2019 mer enn 60.000 ansatte. Hjelpeorganisasjonen hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor.

Avhengige av støtte

Leger Uten Grenser mottar ikke penger fra den norske stat og er avhengige av finansiell støtte fra private givere og norsk næringsliv. Hele 81% av de innsamlede midlene går til å støtte deres humanitære arbeid. Pengegaven fra Webstep bidrar til at de kan ta uavhengige vurderinger og rykke ut hvor nøden til enhver tid er størst.

Generelt er gaver ensbetydende med livreddende medisinsk hjelp for deres pasienter i felt. Økonomisk støtte kan bli brukt til innkjøp av meslingvaksiner eller pakker med terapautisk nødmat til barn som lider av underernæring. Totalt var Leger Uten Grenser i 2019 involvert i prosjekter i mer enn 70 land.

Livreddende julegaver

I år selger Leger Uten Grenser flotte julekort som man kan kjøpe i julegave eller som julehilsen. Kortene øremerkes til deres arbeid med å gi livreddende vaksiner til dem som trenger det mest. Du kan også bruke VIPPS til 2177 om du ønsker å gi en gave til Leger Uten Grenser.

En verdig mottaker

Webstep er glad for å kunne gi en pengegave til Leger Uten Grenser, og takker for at de bidrar til å gi medisinsk hjelp til dem som trenger det mest. En verdig vinner av en av flere kalenderjulegaver fra Webstep i 2020.

___

Hver tirsdag frem mot jul vil vi avsløre hvilken veldedig organisasjon som får en julegave fra Webstep. Webstep har ingen kommersielle bindinger til noen av mottakerne, og gaven skal gå direkte til hjelpearbeidet i regi av mottakerorganisasjonen.

Leger uten grenser

20 måneder gamle Kadijatu mottok medisinsk behandling mot underernæring på Leger Uten Grenser sykehus i Kenema-regionen i Sierra Leone i januar 2020. Fotograf: Vincenzo Livieri.

Relatert / Kontaktpersoner