Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Julegavekalender fra Webstep | Barnekreftforeningen

I forbindelse med julen har Webstep-ansatte de siste årene stemt frem en veldedig organisasjon som får en pengegave. I år øker vi innsatsen og viser at julen faktisk gjør verden litt mykere, snillere – og rausere.

Og denne ukens gave går til… Barnekreftforeningen!

Lysglimt i hverdagen

Hvert år rammes rundt 200 barn i Norge av en kreftsykdom. Barnekreftforeningen er en selvstendig, landsdekkende organisasjon – med mål om å bekjempe barnekreft, og å gi barna og familiene den støtten de trenger. De har fylkesforeninger rundt i landet som støtter familiene i den tunge tiden, og som arrangerer ulike trivselstiltak for å skape lysglimt og fellesskap for dem som er rammet.

Forskning gir resultater

Barnekreftforeningen er også en aktiv pådriver til mer forskning på barnekreft i Norge, og jobber hele året med å samle inn penger til forskning. Deres visjon er at ingen barn skal dø av kreft. Engasjerte innsamlere og partnere, som brenner for saken, har stor betydning for at de også fremover kan støtte barnekreftforskningen. Og det nytter: totaloverlevelsen av barnekreft i Norge er cirka 85 prosent.

Hvert år deler Barnekreftforeningen ut flere millioner kroner til forskningsprosjekter på barnekreft. I 2021 er det bevilget 30 millioner til nye forskningsprosjekter, hvorav 9 av disse millionene er samlet inn av sykkellaget Team Rynkeby i Norge. Dette har også Webstep-ansatte lagt merke til, og stemt frem Team Rynkeby som en av de veldedige organisasjonene som støttes med en pengegave i 2020.

Innsamling på to hjul

Team Rynkeby er verdens største veldedighetsprosjekt på to hjul, med formål om å samle inn penger til alvorlig syke barn. Sykkellaget startet med en kompisgjeng i Danmark som hadde lyst til å ta med seg en venn av dem som var kronisk syk på sykkeltur fra Danmark til Frankrike for å se Tour de France i 2001. Veldedighetssykkellaget Team Rynkeby vokste raskt, og i dag teller de 59 lag fordelt på 10 nasjoner, og hele 10 av disse sykkellagene er etablert i Norge. Totalt samler veldedighetsprosjektet inn ca. 100 millioner per år, som gis videre til blant annet Barnekreftforeningen i Norge.

Sykkellaget Team Rynkeby i sine gule drakter på vei til Paris

Sykkellaget Team Rynkeby sykler hvert år til Paris for å gjøre noe godt for andre, og samler gjennom dette veldedighetsrittet inn millioner av kroner til gode formål. Foto: Team Rynkeby.

Gi håp til jul!

Pengestøtten fra Webstep til Barnekreftforeningen og Team Rynkeby utgjør viktige midler i arbeidet for de barna og familiene som rammes. Målet er en fremtid der ingen barn dør av kreft. For å realisere denne målsettingen trengs det mange gode hjelpere, og alle kan være med og gjøre en forskjell ved å kjøpe en julegave eller bidra på en av følgende måter:

  • bli fast giver
  • starte en innsamlingsaksjon
  • gi en gave med mening ved å Vippse 02099
  • donere grasrotandelen til Barnekreftforeningen
  • følge Barnekreftforeningen i sosiale medier, og dele innhold videre

___

Hver eneste uke i adventstiden har vi avslørt hvilken veldedig organisasjon som får en julegave fra Webstep. Webstep har ingen kommersielle bindinger til noen av mottakerne, og gaven skal gå direkte til hjelpearbeidet i regi av mottakerorganisasjonen.

Kreftsyke Milian er blitt frisk. Han har fått hår og feirer med kake

Barnekreftforeningen støtter forskning på barnekreft. Og det nytter: Totaloverlevelsen av barnekreft i Norge er cirka 85 prosent. Foto: Barnekreftforeningen

Relatert / Kontaktpersoner