Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Hedres som rollemodell i IT-bransjen

Webstep-designer og prosjektleder Nadine Ramsberg er kåret til en av de fremste kvinnene i teknologibransjen i Norge. Hun får utmerkelsen for sitt engasjement for å hjelpe kvinner opp og frem i tech-bransjen, og for sitt mangeårige arbeid med å synliggjøre verdien av brukerorientert design.

De siste fem årene har Abelia og ODA kåret Norges fremste kvinner i teknologibransjen. Konkurransen om å komme med på den celebre listen har blitt betydelig tøffere de seneste årene, og i 2021 fikk juryen inn over 700 sterke nominasjoner. En av dem var Nadine Ramsberg (31) fra Webstep i Stavanger.

– Jeg er utrolig stolt og glad for utmerkelsen. Å løfte frem kvinnelige kolleger har vært viktig for meg, så dette opplever jeg som både en anerkjennelse for arbeidet mitt og oppmuntring til videre innsats, sier Nadine Ramsberg.

«Alle skal med»

Målet med kåringen er å synliggjøre sentrale kvinner som jobber i teknologibransjen, vekke inspirasjon og promotere mangfold.

Det er en kommunikativ, kreativ og nytenkende kvinne med bred teknologiforståelse som nå hedres. For Ramsberg selv handler imidlertid digitaliseringen av samfunnet først og fremst om mennesker.

– Alle skal med – også digitalt! Gode brukeropplevelser er avgjørende for å akselerere digitaliseringen av samfunnet, sier Webstep-designeren, som også brenner for kjønnsbalanse i teknologibransjen.

Mangfold skaper verdi

I 2017 tok hun derfor initiativ til den første SheSays-aktiviteten i Norge, og har siden fulgt opp med andre samlinger for tech-kvinner i Norge. Det globale kvinnenettverket SheSays er grunnlagt spesielt for å samle og støtte unge kvinner i digitale, kommersielt kreative og tech-relaterte yrker.

– Digitale løsninger for hele befolkningen blir neppe bedre av å hovedsakelig trekke på kompetanse fra befolkningens ene halvpart. Fremtiden formes best i miljøer preget av mangfold og toleranse, sier Nadine Ramsberg.

– Heldige er vi som har Nadine Ramsberg som kollega og medarbeider. Som en av de 50 viktigste kvinnene i tech-Norge er hun et forbilde for mange. Vi er veldig stolte av Nadine, og håper selvfølgelig at hun vil inspirere flere dyktige kvinner til å søke seg til Webstep. Det trenger vi om vi skal vinne kampen om fremtidige kontrakter og kunne utvikle de beste løsningene, sier Geir Jåthun Hindenes, regiondirektør for Webstep i Stavanger.

Nadine Ramsberg med diplomen Tech Kvinner, sammen med Geir Jåthun Hindenes

En fornøyd regiondirektør for Webstep i Stavanger, Geir Jåthun Hindenes, overrekker Nadine Ramsberg både diplom og blomster, som tegn på at hun er blant Norges fremste tech-kvinner.

Relatert / Kontaktpersoner