Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Økt fokus på innsikt og analyse

Datadrevne virksomheter utklasser sine konkurrenter. Med en eksplosjon av nye verktøy og leverandører på analysesiden er det lett å gå seg bort. Et sterkt fagmiljø og riktig kompetanse er avgjørende. Webstep intensiverer derfor sin satsing på kompetansebygging, og utvider sitt ledende ekspertmiljø innenfor innsikt og analyse.

Av: Mathias Karthum, rådgiver i Webstep

Den amerikanske analyse-eksperten Doug Laney beskriver informasjon som en eiendel som bør verdisettes, og forteller at data er verdt langt mer enn olje. Det vet også FHI, som vant innsiktsprisen til DND i 2021, etter at de raskt fikk bygget en løsning for å samle data fra en rekke kilder og lagt grunnlaget for å utføre nødvendige beregninger under pandemien. En plattform der det tilrettelegges for at brukere, analytikere og forskere i stor grad er selvhjulpne ser ut til å være viktig for å lykkes i dag.

Kraft i skyen

Lenge var det slik at aldrende on-premise løsninger var en flaskehals for å realisere det store potensialet som ligger i viktige data i organisasjonen. I skyen får man tilgang til skalerbare løsninger og ubegrenset med både lagring og prosesseringskraft. Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud leverer alle komplette sett med tjenester for å hente ut denne gevinsten. Og med Websteps kompetanse på sky får kundene også en partner som kan bistå i alle aspekter av skyreisen.

Eksplosjon av nye verktøy

I tillegg til det som leveres av de største aktørene ser vi også stadig flere tilbydere av skreddersydde løsninger. The 2021 Machine Learning, AI and Data (MAD) Landscape dokumenterer en eksplosjon av nye verktøy og leverandører. Det er lett å gå seg bort i en jungel av produkter. I Webstep ser vi en stadig økende etterspørsel etter rådgivning på valg og bruk av ny teknologi.

Voksende fagmiljø

Den kompromissløse satsingen på innsikt- og analyse-kompetanse har gitt Webstep bred erfaring, og vi har allerede et sterkt fagmiljø innenfor business intelligence, big data, datavarehus, data science og machine learning. Erfarne fagfolk og eksperter det er lett å samarbeide med er alltid etterspurt, og nå søker vi etter enda flere dyktige medarbeidere.

Fokus på kompetanseutvikling

Vi bygger kontinuerlig ny kompetanse innenfor et fagområde i sterk vekst og arbeider med ledende aktører som Snowflake, Databricks, dbt og Matillion. Det gir spennende utviklingsmuligheter for både kunder og ansatte. Med stadig flere kunder og teknologipartnere innen “The Modern Data Stack” ligger vår ambisjon fast; Webstep skal være et ledende ekspertmiljø på teknologi for innsikt og analyse i Norge.

Kom i gang

Innsikt og analyse er et viktig satsingsområde for både Webstep og våre kunder. Ta kontakt med din Webstep-kontakt eller ring meg om du ønsker å komme raskt i gang med å avdekke verdiskapende innsikt for din virksomhet – eller har lyst til å jobbe i et av Norges ledende fagmiljøer på dataanalyse.

Datadrevne virksomheter utklasser sine konkurrenter. Det fører til økt fokus på innsikt og analyse, – og høyere etterspørsel etter Websteps ekspertise, skriver Mathias Karthum.

Relatert / Kontaktpersoner