Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

En ny morgendag

Dystert bakteppe på NHOs årskonferanse, men samtidig nødvendig for å mobilisere alle gode krefter og ta fatt på de store oppgavene. Og ja, IT-kompetanse og teknologi blir ikke mindre viktig.

Av: Otto Backer Solberg, kommunikasjonsdirektør Webstep 2019-2022

«En ny morgendag» krever handling, sa statsminister Jonas Gahr Støre i sin tale. Han mante til samhold og ansvarlighet, og fremsnakket Norges rolle som energiaktør – i en tid der krigens redsler utspiller seg på vårt eget kontinent.

Kriseledelse, digitalisering, samråderett, cybersikkerhet, grønt skifte, kompetanseutvikling, læringskultur, sosialt entreprenørskap, inkludering og mangfold. Ja, alle «buzzwords» var på plass – men viktigere var det konkrete innholdet og ektefølte engasjementet i innleggene. For her var det spennende eksempler fra næringsliv, skildringer av enkeltskjebner, relevante historier og solid erfaring som etterlot sterke inntrykk. Alt for å samles til handling.

En stor shout-out også til finalistene i Årets Sosiale Entreprenør, som alle ble presentert på konferansen. Ideelt stakk av med førstepremien i tøff konkurranse med Sammen om en jobb og Guttas Campus. De er alle verdige vinnere. Inspirerende å se resultatene av entusiasme og skapertrang.

For usikkerhet i markedene kan også by på muligheter. Muligheter som kan gripes av kloke hoder og dyktige hender. Muligheter som er med å skape en bærekraftig fremtid. En ny og annerledes morgendag handler om hva vi gjør – i dag.

NHO-sjefen, Ole Erik Almlid, uttrykte det presist i sin åpningstale: – Vi har en jobb å gjøre! Og den jobben ønsker kompetansehuset Webstep å være med på.

Med ledende kompetanse og lang erfaring blir vår ekspertise hver eneste dag satt i arbeid, og bidrar til omstilling og vekst. Vi er store nok til å ha tyngde, og små nok til å bry oss. Det er en fordel, når fremtiden skal utvikles.

Scenen på NHOs årskonferanse

– Vi har en jobb å gjøre, sa Ole Erik Almlid på NHOs årskonferanse. Og den jobben ønsker kompetansehuset Webstep å være med på.

Relatert / Kontaktpersoner