Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Hacket seg til sommerjobb i Webstep

Teknologistudenter ved NTNU vant hackathon – og fikk sommerjobb som utviklere hos Webstep i Trondheim. 

StartNTNU, en studentorganisasjon fokusert på innovasjon, kjørte høsten 2021 sitt årlige Start Code hackathon for studenter ved NTNU. Webstep var med som samarbeidspartner og vertskap for mer enn 30 ivrige IT-studenter, og fikk mulighet til å vise seg frem i konkurransen.

– Vi jobber for at innovasjonsmiljøet på NTNU skal vokse og bli enda bedre. Gjennom hackathons gir vi teknologistudentene mulighet til å bli kjent med potensielle arbeidsgivere i regionen, sier prosjektleder Julia Rudby ved StartNTNU.

Oppgaven var å bruke smarte algoritmer for å innrede et kontorlokale mest mulig optimalt. Vinnerlaget, bestående av blant andre Hanne-Grete Alvheim, Joakim Ness og Elias Sebastian Offersoe Orrem, fikk i sommer muligheten til å jobbe på et prosjekt for Domstoladministrasjonen (DA), som administrerer rettsinstansene i Norge.

– Det er utrolig motiverende å få lov til å jobbe med reelle kundeutfordringer. Deltakerne på laget vårt har litt ulik bakgrunn, og det bidrar til at vi hele tiden utfordrer hverandre. Det er viktig for å komme frem til de beste løsningene, sier Elias Sebastian Offersoe Orrem, som er en av de tre studentene som valgte å takke ja til sommerjobb hos Webstep.

Sommerjobb med mening

DA hadde meldt inn et behov for å digitalisere prosessen knyttet til godkjenning av advokater med møterett for høyesterett. Med hjelp fra NTNU-studentene skal løsningen som utvikles erstatte dagens løsning basert på et regneark. Det gir Høyesterett en mer automatisert prosess og bedre oversikt over status på godkjenningsprosessen.

– Oppdraget ble godt spekket fra vår side. Leveransene fra studentene er jevnt over veldig gode, og vi har meget gode erfaringer med å jobbe tett med både Webstep og StartNTNU for å sikre studentene relevant erfaring. Dette sommerprosjektet er ikke bare viktig for Høyesterett, men kommer hele samfunnet til gode, sier Mats Berg, seksjonssjef for applikasjoner i Domstoladministrasjonen.

Utstillingsvindu

Webstep har meget gode erfaringer med å engasjere seg i studentorganisasjoner og arrangement som hackathons. Det gir selskapet en unik mulighet til å markere seg overfor fremtidens teknologer.

– Gjennom hackathons blir vi kjent med studentene, og de får samtidig relevant jobberfaring. Deltakerne må fullføre studiene før de er aktuelle som konsulenter i markedet, men sommerjobben hos oss er uansett et utstillingsvindu for studentene, sier Dagfinn Haslebrekk, regiondirektør i Webstep Trondheim.

Studenter på sommerjobb hos Webstep oppstilt foran en PC

Mangfold og ulik bakgrunn er viktig for å utvikle de beste løsningene, mener studentene (fra venstre) Hanne-Grete Alvheim, Elias Sebastian Offersoe Orrem og Joakim Ness.

Relatert / Kontaktpersoner