Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Omskolering i ekspressfart

Kompetansemangelen innenfor IT er stor. Det samme var teknologi-interessen for barnehagelærer Sebastian Antonsen. På bare 12 uker gjennomførte han både omskolering og sertifiseringsløp. Det gir han mulighet til å jobbe som IT-sikkerhetskonsulent.

Teknologiutviklingen går raskere enn før, og etterspørselen etter kompetanse øker. Spesielt på sikkerhet, der tre av fire bedrifter trenger mer IKT-kompetanse. Det skaper behov for nye intensive utdanningsløp, der også eksperter fra Webstep kan bidra.

Bootcamp med Webstep

AW Academy omskoleres deltakerne til IT-sikkerhetskonsulenter på bare 12 uker. Målet er at kandidatene skal være med å tette kompetansegapet på sikkerhet. Det trenger vi.

– Bootcamps som AW Academy er et godt springbrett til en spennende karriere. Med erfarne sikkerhetseksperter fra Webstep er vi med og tetter Norges største digitale sikkerhetshull: mangelen på sikkerhetskompetanse, sier sikkerhetsekspert i Webstep, Stig Magnus Baugstø.

Fra barn til bytes

Barnehagelærer Sebastian Antonsen (32) fra Oslo valgte 12-ukers bootcamp da han skulle videreutdanne seg. Han er opprinnelig utdannet innenfor 3D-film og digital animasjon, men har jobbet 10 år i barnehager.

Omskolering i ekspressfart. På bare 12 uker gjennomførte Sebastian Antonsen både omskolering og sertifiseringsløp.

– Det er en tid for alt. Jeg ønsket ikke en lang videreutdanning, men heller et ekspressopplegg som kunne ta meg videre, sier Sebastian Antonsen.

Før kurset hos AW Academy var ferdig valgte Sebastian også å ta en sertifisering som pentester. PenTest+ -sertifiseringen henger høyt, og åpner dørene til konkrete sikkerhetsoppdrag for kunder som ønsker å teste egen digital sikkerhet.

– På bootcampen hentet jeg inspirasjon til å gjennomføre sertifiseringsløpet. Det ville jeg ikke klart uten hjelp fra Websteps dyktige kursholdere, sier en stolt Sebastian Antonsen.

– Tech er et sosialt yrke

Nå står konsulentlivet for tur for den nybakte sikkerhetskonsulenten, som er tydelig på at erfaringen fra barnehagen har gitt ham en stor fordel.

– For meg var barnehagejobben en utpreget sosial jobb der relasjonsbygging til både barn, foreldre og kollegaer sto sentralt. Dette kommer godt med også innenfor IT-bransjen. Tech er et sosialt yrke, sier Sebastian Antonsen.

Bygger samfunnskritisk kompetanse

Webstep er kjent for å legge til rette for kompetansebygging internt, men like viktig er det å kunne bidra eksternt. Gjennom oppdraget som kursholdere på AW Academy, bidrar selskapet til utvikle samfunnskritisk kompetanse innenfor digital sikkerhet.

– Alle taper på kompetansegapet i tech-bransjen. Det rammer hele samfunnet, som ikke får nødvendig fart på den digitale omstillingen. Derfor gir vi oss aldri på kompetansebygging, avslutter Stig Magnus Baugstø.

Bærbar PC og studier

Behovet for oppdatert IT-kunnskap og solid ekspertise vokser i omfang. Derfor gir Webstep seg aldri på kompetansebygging.

Relatert / Kontaktpersoner