Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Omsetningsveksten fortsetter for Webstep

Oslo 21. februar 2023: Webstep-tallene for fjerde kvartal og året samlet er klare. Driftsinntektene endte på 246,4 millioner kroner i Q4, opp 12,6%. 2022 samlet ga all time high med 888 millioner kroner, opp 14,6% sammenliknet med året før. Sterk finansiell posisjon og positive utsikter gir støtte for et utbytteforslag på NOK 1.70 per aksje.


EBIT for året samlet landet på nærmere 55 millioner (EBIT-justert 60 millioner)  mens EBIT for Q4 endte på tett oppunder 12 millioner, (EBIT-justert til 17 millioner) Justeringer gjort for engangskostnader.

Rekordår i bakspeilet

— Vi legger bak oss et rekordår på omsetning og går ut av 2022 med økt kapasitet og 60 flere konsulenter sammenliknet med forrige årsskifte, forteller Webstep-CEO Save Asmervik.

Med flere konsulenter ombord og økt kapasitet i ryggen er oppmerksomheten rettet mot økt lønnsomhet. Asmervik beskriver dette som naturlig etter en betydelig vekstfase naturlig preget av onboardingkostnader og noe lavere ressursutnyttelse.

Viser styrke

– Nå styrker vi salgsarbeidet og flytter tyngdepunkt og ressurser fra rekruttering til salg. Dette er en unik Webstep-egenskap som muliggjør raske oppmerksomhetsskifter. Og vi kan gjøre dette i høy fart. Færre stillinger i konsernadministrasjon forklarer engangskostnader i Q4, og sammen med økt kostnadsstyring, styrker vi den operasjonelle handlekraften vår, forklarer websteplederen, og maner samtidig til tålmodighet:

– Resultatene av det vi gjør nå slår ikke inn over natten, men vi venter å se virkninger av dette i løpet av de neste kvartalene, understreker han.


Enestående muligheter framover

Asmervik ser lyst på framtiden, og mener Webstep har unike egenskaper i møte med krevende tider:

– Vi er et robust og handlekraftig selskap med en meget sterk markedsposisjon. Vår kompetansesatsning og fokus på svært dyktige konsulenter er kompromissløs. Både enkeltvis og i team leverer vi systemutviklere og andre nøkkelroller på høyt nivå hele veien. Det betyr kortere tid fra utfordring og problem til løsning og verdi, forklarer Webstep-lederen, og trekker fram leveranse av ekspertteam som enda et ess i ermet:

— Med ekspert-team som en tjeneste (Team as a Service, TaaS) har vi åpnet nye dører inn i enterprise-markedet. Vi innfrir høye forventninger hos store, krevende kunder. Digitaliseringsbehovene er mange og store. Godt å vite for alle som er på jakt etter verdiskaping gjennom virksomhetsutviklende digitalisering, avslutter Webstep-CEO Save Asmervik.

Se den fullstendige børsmeldingen for fjerde kvartal her 

Webstep CEO Save Asmervik

– Vi er et robust og kompetent selskap med en meget sterk markedsposisjon. Vår kompetansesatsning og fokus på svært dyktige konsulenter er kompromissløs. Det betyr kortere tid fra utfordring og problem til løsning og verdi, forklarer Webstep CEO Save Asmervik.

Relatert / Kontaktpersoner