Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Godt førstekvartal fra Webstep

Oslo 16. mai 2023: Webstep har lagt bak seg et godt kvartal med økt kapasitet og sterk omsetningsvekst sammenlignet med første kvartal i 2022.

Selskapet rapporterer inntekter på NOK 277,2 millioner sammenliknet med 233 millioner i første kvartal 2022 (+19%). 557 ansatte ved slutten av første kvartal er en økning på 65 ansatte sammenlignet med samme kvartal i fjor. EBIT endte på 9,1% (10,3%).

Følger strategien

– Vi er godt fornøyd med den betydelige omsetningsveksten vi fikk i Q1, så må vi ta med oss at EBIT for Q1 ligger et prosentpoeng lavere enn samme kvartal i fjor. Dette er først og fremst påvirket av noe lavere ressursutnyttelse ved inngangen til det nye året generelt, samt at vi fikk mange nyansatte inn samtidig, forklarer Webstep CEO Save Asmervik, som imidlertid kan notere seg for et fint EBIT-løft i Q1 ‘23 sammenliknet med de tre siste kvartalene i 2022.

Fortsatt sterk digitaliseringstrend

– Vi gleder oss stort over omsetningsveksten og at vi har fått  flere flinke folk ombord. Dette er gullet vårt og det gir oss muligheter når vi ser videre fremover, sier websteplederen, som opplever at de underliggende digitaliseringstrendene ruller videre på tvers av bransjer og sektorer, også i markeder i endring. Han er opptatt av at Webstep har tradisjon for å takle tøffe tider, og at dette åpner nye muligheter.

Gjør en forskjell

– Websteps robuste forretningsmodell gir fleksibilitet til å håndtere og spille på endringene rundt oss. Vi opplever at vi står stødig når det blåser. Våre ansatte har dybdekompetanse på etterspurte fagområder. Hver dag bidrar vi til å gi kundene våre konkurransefortrinn gjennom utvikling av bedre systemer. Vi er en viktig del av løsningene ute hos kundene våre, forklarer han, og trekker fram AI som et felt der høy kompetanse gir fordeler.

AI åpner muligheter

– Kompetanseprofilen vår står godt til den senere tids utvikling innen kunstig intelligens. AI-verktøy kommer til å prege våre tjenester fremover, og vi har kompetanse til å vurdere hvor og hvordan disse verktøyene best kan brukes – og brukes forsvarlig. Det ligger fortrinn i riktig bruk av AI, avslutter Webstep CEO Save Asmervik.

Lenke til komplett informasjonspakke om Q1 finner du i nyhetsfeeden her – eller på samlesiden for rapporter.

Det er også publisert en informasjonsvideo om Q1-resultatene med utgangspunkt i den publiserte presentasjonen. Den finner du her

Ønsker du e-postvarslinger om børsmeldinger og børsrelatert nyhetsinformasjon, registrer du deg her

Bildet viser Webstep CFO Ida Amalie Oma og Webstep CEO Save Asmervik ved Q1 børsrapportering 2023

Sterkt førstekvartal fra Webstep: CFO Ida Amalie Oma og konserndirektør Save Asmervik slapp løs Q1-tallene i dag.

Relatert / Kontaktpersoner