Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep fjerdekvartal 2023: Omsetningsrekord og lønnsomhetstiltak

Oslo 15.02.2024: Interim-CEO Kjetil Bakke Eriksen presenterer fjerdekvartal i Webstep med både omsetningsrekord og ryddemelding i dag: – Vi passerte milliarden i omsetning for første gang, men har også brukt kvartalet til å rede grunnen for bedre lønnsomhet.

Etter tre år i Webstep ASA-styret, de to siste som styreformann, entret Kjetil Bakke Eriksen i november lederstolen han satt i mellom 2006 og 2019. Tiden fram til årsskiftet har han brukt godt, og tatt grep for å bedre lønnsomheten i selskapet.  

Imponerende milepæl

–  I 2023 rundet vi det magiske tallet 1 milliard kroner i omsetning. Vi må stoppe opp og glede oss over det. Dette er en drøm vi har hatt lenge, og i 2023 var vi der og passerte den. At dette sammenfalt med et tøft år i konsulentmarkedet, viser styrke, melder han.

Milliarden tilsvarer en omsetningsøkning på 12,6% sammenliknet med 2022, etter et kvartal med 261 millioner i omsetning (+6,4%). Negativ EBIT for kvartalet forteller historien om å ta grep for å sette opp Webstep for framtiden. 

Se børsmelding og tallene her 

Ved årsskiftet har Webstep redusert organisasjonen med 11 ikke-fakturerende heltidsstillinger. Sammen med Goodwill-nedskrivning i Sverige, etter et svært tøft år i den svenske konsulentbransjen, betyr det engangskostnader i regnskapet på totalt 35 millioner samlet. Det er en mindre topptung organisasjon som har møtt 2024.

Riktigere kostnadsbase på plass

– Det er riktig. Vi trengte en mindre kostnadsbase og det har vi nå. Samtidig er det masse å glede seg over. Fjerde kvartal viser at 44% av omsetningen vår nå er fordelt på de ti største kundene. Vi har styrket salgsorganisasjonen vår og gjør det godt i rammeavtale-markedet, og – ikke minst – ser vi at konsulentene våre er attraktive i dagens noe utfordrende markedssituasjon. Erfarne konsulenter betyr leveransekapasitet og nye muligheter for kundene våre. At vi har stadig flere caser der kunstig intelligens smelter sammen med våre kompetanseområder i nye oppdrag er også svært spennende, sier websteplederen, som liker å være tilbake i manesjen, om enn på gjestevisitt.

Godfølelse av Webstep

– Det er en god følelse å være tilbake i en organisasjon jeg kjenner så godt. Og jeg har blitt tatt godt imot, selv om det er i en midlertidig rolle i påvente av ny CEO. Det er en opplevelse å være del av en operativ organisasjon med så mange flinke folk. Dette er en glimrende arbeidsplass for min etterfølger, smiler Kjetil Bakke Eriksen.

Webcast med Kjetil Bakke Eriksen og Webstep-CFO Ida Amalie Oma er tilgjengelig fra denne nettsiden fra i dag klokken 09:00

Bildet viser Webstep-CEO Kjetil Bakke riksen som intervjues i saken

Q4 og 2023-resultatene klare: Interim-CEO Kjetil Bakke Eriksen leverte Websteps fjerdekvartals resultater i dag.

Relatert / Kontaktpersoner