Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Brian Baird

Seniorkonsulent, Trondheim
Brian Baird

Brian er utdannet Bachelor of Science i Computer Science Fra University of Strathclyde.

Gradene er etterfulgt av flere tiårs erfaring med alt fra utvikling av programvarebaserte løsninger til drift av regnecluster med hundrevis av noder. Han er sertifisert Microsoft Azure Architect og Azure Administrator Associate. Han har vært ansvarlig for migreringen til Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) til Microsoft Azure.

Han har i oppdrag hos Norsk Helsenett jobbet tett sammen med driftsteamet for å drifte flere nasjonale løsninger til offentlig helsesektor. Dette teamet jobber med løsninger på Windows-plattform on-premise, samt applikasjoner bygd opp med PaaS-komponenter i Azure. Videre har Brian har erfaring med ulike sikkerhetsprotokoller, som blant annet OpenID Connect og OAuth 2.0. I tillegg har han tatt flere kurs innenfor sikkerhetsområdet. Han har jobbet med sikkerhet både fra et utviklings- og et driftsperspektiv. Dette gjør at han fokuserer på hele livsløpet til applikasjonen rundt sikkerhetsperspektivet og fokuserer på helhetlige sikkerhetsløsninger. Som utvikler har Brian en svært bred og variert erfaring, både med tanke på språk, rammeverk og teknologier. Det er likevel innenfor .NET-stacken at han briljerer. Han har jobbet etter smidig utviklingsmetodikk og har lang erfaring med lagdelte applikasjoner.

Brian er vant til å jobbe under press og strenge budsjettrammer, der bærekraftig digitalisering er et konkurransefortrinn. Han er selvgående, jobber strukturert og målrettet, liker å ta et helhetlig ansvar og har et sterkt fokus på verdiskapning. Som person er han positiv, løsningsorientert, og liker det best når han får jobbe sammen med andre mot et felles mål. Brian beskrives som effektiv og leverer alltid med meget høy kvalitet.