Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Frode Laukus

Seniorkonsulent, Sørlandet
Frode Laukus

Frode ble uteksaminert som sivilingeniør i datateknikk fra NTNU i 2004, og har siden jobbet med Java og JVM-baserte teknologier, og fremstår nå som en senior fullstack utvikler og løsningsarkitekt. Han er en nysgjerrig og initiativtakende utvikler, som trives godt i team. Han er drevet av å lære nye ting, og trives kanskje aller best når han får jobbe med noe han ikke kan (enda). Han er bevisst på å spille andre gode ved å dele av sin kunnskap, og han nyttiggjør seg kunnskap fra andre for selv å bli mer effektiv i sine oppgaver. Han har et ønske om å skrive god kode, som andre enkelt kan ta over og forstå, og forstår at dette oppnås best gjennom god samhandling og kommunikasjon. 

Hos sin forrige arbeidsgiver har Frode de siste årene fungert som teamleder/tech lead og medlem av arkitekturgruppen, og har i disse rollene hatt som oppgaver å drive coaching av andre utviklere, evaluere nye teknologier, og være med på arkitekturbeslutninger. Arkitekturen til Interaxo beveger seg mot en microservice-arkitektur. Man har også en pågående prosess hvor man har som mål å kjøre sine løsninger i skyen. Gjennom dette har Frode kjennskap til flere nettsky plattformer, cloud-native arkitekturer og automatiseringsverktøy. Han har tidligere erfaring fra store offentlige prosjekter gjennom sitt arbeid på NAV Arena, og han har erfaring fra sektorene Olje & Gass og Bygg & Anlegg gjennom arbeid med SaaS-løsninger myntet på disse bransjene. 

Frode er en dyktig teknolog, med interesse for funksjonell og reaktiv programmering, og for alt som kan realiseres ved bruk av strømmeteknologier og «Fast Data». Han har evnen til å raskt sette seg inn i nye problemstillinger og i nye verktøy og teknologier. Denne evnen har han benyttet til å evaluere nye teknologier for sin arbeidsgiver. I tillegg er han en blid sørlending, som kjenner at draget tilbake til sørlandet blir sterkere og sterkere.