Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Hans Olav Skaaland

Seniorkonsulent, Sørlandet
Hans Olav Skaaland

Hans Olav er Dataingeniør fra Universitetet i Agder (UiA) og startet karrieren sin som utvikler / konsulent med fokus på web og frontend. Etter 8 år i denne rollen tok han steget over til UX, som er et fagfelt han virkelig brenner for. De siste 12 årene arbeidet med UX innen media- og avisbransjen og har videreutviklet produktporteføljen på Escenic/CUE. Dette er en internasjonalt teknologi plattform for avis- og mediebransjen og tilbyr blant annet Content Management System (CMS) og Digital Asset Management (DAM). Verktøyet brukes blant annet av Singapore Press Holdings, VRM, Mediahuis, RTL og A-Media. Hans Olav har vært sterkt involvert i UX på samtlige av produktene på plattformen og har vært en viktig drivkraft for å utvikle produkter som skaper engasjerende sluttbrukeropplevelser.

For Hans Olav handler UX om å forstå bruksmønster og behov for deretter lage UX design som forenkler hverdagen til sluttbrukerne. Hans er opptatt av å benytte intervjuer, prototype testing og balanserte kompromisser for å finne veien til velfungerende produkter, sammen med sluttbruker. Nysgjerrighet, kommunikasjon og empati er viktige nøkkelord for UX arbeidet til Hans. Bred erfaring både fra utvikling og UX gjør at Hans Olav blir det naturlige bindeledded mellom teknologisk utvikling og forretningen.

Hans Olav er en meget sterk fagprofil innen UX og har god kjennskap til utviklingsprossesser. Han brenner for å skape system og struktur i prosjektene han er involvert i samtidig som han er meget opptatt av helheltlig utviklingsarbeid. Dette kombinert med en faglig nysgjerrighet og omgjengelighet gjør han til en meget god ressurs i ethvert utviklings- og designmiljø.