Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Lulzim Bilali

Seniorkonsulent, Bergen
Lulzim Bilali

Lulzim Bilali er svært erfaren arkitekt, rådgiver og teknologiekspert innenfor fagområdet data og innsikt. De siste årene har han vært dataarkitekt i Sparebanken Vest, og har vært ansvarlig for modernisering og utvidelse av datavarehus og dataløsninger som benyttes i forretningskritiske prosesser i banken. Dataløsningene er sentrale i både risikovurdering, porteføljestyring, compliance-arbeid, kundeinnsikt og som datakilde i både kunderettede og interne systemer.

Lulzim har også tidligere arbeidet som datautvikler og konsulent internasjonalt, særlig innen datavarehusautomasjon basert på Data Vault-paradigmet. Han var blant annet sentral i utviklingen av Quipu, et tidlig verktøy for datavarehusautomasjon med velkjente navn som Bank of England og Financial Times på kundelisten.

I tillegg til å være svært sterk faglig, har Lulzim også personlige egenskaper som har gjort ham til en nøkkelressurs hos sine kunder. Han har et behagelig vesen, er ydmyk, kunnskapsrik og kvalitetsbevisst. Han er også en flink pedagog, og har omfattende erfaring med opplæring av team og nøkkelpersonell hos kunder og samarbeidspartnere på ny arkitektur og verktøy.