Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Oddbjørn Haaland

Senior utvikler, Stavanger
Oddbjørn Haaland

Oddbjørn er en løsningsorientert konsulent som har en bachelorgrad i data fra Universitetet i Stavanger (UiS). Studiet ga en variert og allsidig utdanning og omhandlet blant annet emnene programmering, programutvikling, datastrukturer og algoritmer, databaser, webprogrammering, operativsystemer, datagrafikk samt litt datanettverk og systemdrift.  

Han har jobbet som konsulent siden 2011, og har opparbeidet seg en variert kompetanse som sprer seg over mange fagfelt, med blant annet erfaring innen diverse programmeringsspråk, scriptespråk, CLI-verktøy, 3D-modellering (med fokus på verktøyutvikling), webutvikling og automatisert ende-til-ende-testing med videoopptak. I tillegg har Oddbjørn lang erfaring med serverdrift på privat hånd, spesielt Linux, og nettverk. 

Oddbjørn har en sterk interesse for faget sitt, og har på fritiden syslet med virtualisering på VMware ESXi, samt eksperimentering med forskjellige Solaris/illumos- og Linux-baserte distroer i forbindelse med drifting av hjemmenettverk. Han har også satt opp hjemmenettverk bestående av blant annet Soliaris NAS og forskjellige nettverkstjenester, samt hostet og driftet flere populære servere med krav om pålitelig oppetid (alt fra spillservere til VoIP-servere).