Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep ti år på topp ti – og seierspallen siden 2011!

Norges beste arbeidsplasser 2017

Webstep tok sølvplassen i klassen for selskaper med 200-500 ansatte i Great Place to Work-kåringen i Oslo i går kveld. Det betyr ti år på rad på den norske topp ti-listen – og fast plass på seierspallen siden 2011. Nysgjerrig på hvordan de får det til? Oppskriften er like enkel som den er krevende å kopiere.

– Klart vi er stolte over at vi klarer å innfri som arbeidsplass, så godt og så lenge. Det sier alt om de som arbeider her – og det er vårt viktigste signal til de som skal begynne hos oss, jubler konsernsjef i Webstep Kjetil Bakke Eriksen, som takker alle ansatte for tilliten de viser selskap og kolleger.

Det siste året har Great Place to Work Institute Norge arbeidet med 191 norske virksomheter med til sammen 28.000 medarbeidere. Instituttet har vært på jakt etter Norges beste arbeidsplasser. Torsdag kveld var resultatet klart og jubelen kunne slippes løs.

Under lupen i ti år sammenhengende

– Vi er kjempestolte og takknemlige for tilliten disse resultatene bygger på. Webstep er gjennomanalysert av Great Place to Work-instituttet hvert år de siste ti årene. Her snakker vi om en anonym medarbeiderundersøkelse som krysskjøres mot selskapenes egne kulturelle selvangivelser. Resultatet gir svar på hvordan det egentlig står til med tillit, stolthet og fellesskapsfølelse. Når vi har topp tre-plassering de siste syv årene og er på topp ti de siste ti, har vi jo lykkes da, smiler Bakke Eriksen, som mer enn gjerne deler oppskriften på hva som skal til for å klatre til topps som norsk kompetansearbeidsplass.

Slik lykkes Webstep

– Vi har mer enn 200 kunder vi arbeider ute hos. Gjenkjøpsraten er ekstremt god, forventningen fra kundene våre er høye og vi er godt likt som partner, rådgiver og leverandør. Dette er solid ouput. Skal du få til det, må du ha orden på input-siden. Fra dag én har vi vært ærlige på at vi ansetter markedets flinkeste folk. Nøkkelen til trivsel og resultater er å skape vilkår og kultur bygget på gjensidig tillit, fleksibilitet og sunn fornuft. Ting skal virke hos oss, og vi er ikke redd for å distribuere ansvar og myndighet ut i den enkelte avdeling. Menneskesynet vårt er positivt, vi er humørfylte og familievennlige, og vi har klokketro på medarbeideres evne til både å ta vare på seg selv, ta gode beslutninger og bidra til Websteps resultater. Og ikke minst: Frihet under ansvar er et styrende prinsipp, forklarer websteplederen, og trekker fram et viktig poeng til slutt: – Du må alltid være villig til å lytte, til å ta valg, stå i valg og gjøre justeringer underveis. Administrerende direktør i Great Place to Work Intitute Norge, Jannik Krohn Falck, har fulgt Websteps liv i toppen hvert år fra 2008, og er imponert over hva selskapet har fått til.

Great Place to Work gratulerer

– Websteps resultater over lang tid er det bare å ta av seg hatten for. De imponerer og er et skoleeksempel på at tillitsbasert ledelse både skaper økonomiske resultater og et førsteklasses arbeidsmiljø. Ett av særtrekkene vi har lagt merke til over tid, er at de har en helt klar gjenkjennbar kultur på tvers av avdelinger, uten at den enkelte avdeling “kikkes over skuldrene” og overstyres. Samling rundt felles visjon og verdier som kompetansedeling, det å være innovative og det å arbeide ut fra prinsippet enkelt og ukomplisert, definerer webstepkulturen og er en viktig forklaring til gode resultater over lang tid, mener den norske Great Place to Work-lederen, Jannik Krohn Falck.

Vår visjon er å virkeliggjøre medarbeideres og kunders fulle potensial. Det gjør vi gjennom å være ærlig og ukomplisert, innovativ og kompetent, engasjert og kvalitetsbevisst.

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer