Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

IoT-magi fra Webstep på NDC i Spektrum

Magic Mirror ansiktsgjenkjenner kolleger på kontoret, varsler om neste buss hjem og – blant mye annet – teller ned til høstens Webstep-tur med kolleger og kjærester, til Lisboa, Reykjavik eller Roma. Vinnerbidraget fra internkonkurransen Webstep Innovation Challenge blir sentral når Webstep entrer en av Norges viktigste teknologiarenaer, NDC, i Spektrum på onsdag.

Nysgjerrig på jobb i Webstep? https://www.linkedin.com/jobs/view/1109303551/ 

Kult og inspirerende

– Utfordringen var å lage noe kult og inspirerende med IoT og Cloud, nyttig for oss selv og kundene våre. “Team Trøndelag” trakk det lengste strået og har satt i gang en bølge av nye Magic Mirrors i Webstep. Morsomt å følge dialogen på #Slack nå, der nye features diskuteres, smiler Marianne Styrman, IoT-leder i Webstep.

Det smarte speilet blir demonstrert på stand på NDC til uken. Der er også Save Asmervik som leder Webstep i Trondheim. Sammen med kolleger fra de andre norske Webstep-avdelingene står han klar med åpne armer og gode historier.

Sprenger grenser

– Magic Mirror er et prima eksempel på hvem vi er og hva vi gjør. I Webstep handler det om noen av Norges flinkeste fagfolk som gyver løs på ny teknologi og tråkker opp nye spor. I denne settingen betyr det at de dobler størrelsen på speilet, innfører ansiktsgjenkjenning og stemmestyring, ting som ikke er gjort før med sånne speil. Det er ingenting som stopper disse folkene våre, ler Save.

I prosjektet ruller Javascript og Python, AWS MQTT, Google Speach API og Azure, diverse sensorer, Nodejs backend og Chromium frontend. Og webstepleder Save vet hvor alt dette kommer fra.

Fleksibilitet, tillit og den gode arbeidsplassen

– Det handler om å brenne for fag og kunnskapsutvikling, sammen med likesinnede, kolleger som er like flinke og flinkere enn en selv. I Webstep har vi skapt en flott ramme for dette. Du kan gjerne si at vi har satt fleksibilitet i system. Vi ansetter dyktige konsulenter, har kunder som setter pris på dem og vi gir rom for den enkelte til å skape drømmejobben og det virkelig gode kollegafellesskapet. Resultatene våre, med åtte strake år på pallen i Great Place to Work skulle være nok til å ta en prat med oss i Spektrum. Vi har plass til flere – i alle byene våre, sier Save.

Mer moro i vente på NDC

– Er du i Spektrum, kom innom standen vår. Magic Mirror er ikke det eneste vi har å by på Gravity Pong er et annet eksempel på ting bygget for moro skyld, men der kunnskapsutvikling, eksperimentering og samarbeid har ledet til noe veldig spennende. Vi har med oss den også, kom og se og hør mer om oss, avslutter Save Asmervik.

Asbjørn Alexander Fellinghaug, Arve Skogvold, Ivar Katmo, Thomas Nesser, Anders S Pedersen, Sebastian Roll, Kenneth Aamodt og Jonas Helgemo

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer